Hogyan és hányszor? Így működik az otthoni vérnyomásmérés

betegség szívderítő vérnyomás egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magas vérnyomás gondozásának jelenlegi irányelveiben nincsenek olyan ajánlások, amelyek alapján optimális ütemtervet lehetne javasolni az otthoni vérnyomásmérésre.

Ám a szakemberek az érintett pácienseknek azt javasolják, hogy minél gyakrabban ellenőrizzék értékeiket. A vérnyomásmérés ugyanis gyakran képes előrejelezni az esetleges szív- és érrendszeri katasztrófákat.

Forrás: Thinkstock

Magas vérnyomásról akkor beszélünk, ha 140/90 Hgmm fölötti értékeket mérünk, ekkor már mindenképpen orvosi ellátást igényel a páciens. A magasvérnyomás-betegség ugyanis komoly betegségek előszobája lehet: ha tartósan fennáll, károsítja az erek falának belső rétegét, amely lerakódásokhoz, vizenyőhöz és vérrögök keletkezéséhez is vezethet.

Minden embernek (még az egészségeseknek is) szüksége van időközönként arra, hogy otthon is megmérjék a vérnyomásukat.

Hogy mit tartalmaz a legfrissebb tanulmány, mely az otthoni vérnyomásmérést vizsgálta, kiderül a Szívderítő.hu cikkéből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.