poszttraumás stresszbetegség szívderítő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azoknak a nőknek, akik traumatikus eseményeket szenvedtek el, vagy poszttraumás stressz szindrómával küzdenek, sokkal nagyobb esélyük van arra, hogy szív- és érrendszeri betegségek alakuljanak ki náluk. 

A poszttraumás stressz-szindróma (PTSD), azaz a pszichológiai értelemben traumatikus események után kialakuló szorongásos zavar nem tisztán pszichológiai probléma. Akár a testi betegségek kockázatát is növelheti – mondja Dr. Jennifer A. Summer, a New York-i Columbia Egyetem munkatársa. A Circulation című szaklap június 29-i számában közzétett, Nurses’ Health Study II. elnevezésű tanulmány során 2 évtizeden keresztül, közel 50000 nő egészségi állapotát figyelték meg.

Forrás: Thinkstock

Hogy a megvizsgált emberek egészégi állapotából milyen következtetéseket vontak le és miért veszélyes, ha csak tünetileg kezelik az érintetteket, azt elolvashatja a Szívderítő oldalán.

Országtól függ, milyen mellet formáznak szívesen a plasztikai sebészekhttp://www.life.hu/drlife/20150705-orszagtol-fugg-milyen-mellet-formaznak-szivesen-a-plasztikai-sebeszek.htmlA keblek esztétikuma nem nemzetközi sztenderdektől függ, hanem igencsak jellemző az adott országra – derül ki egy friss kutatásból, amely szerint az Egyesült Államokban és Brazíliában a nagy bimbóudvar a divat, a franciák a kisebb mellekre voksolnak, az indiaiak pedig teltebb formákra.Dr. LifeThinkstockTudományos bizonyíték: a macskatartás jó a szívnekhttp://www.life.hu/drlife/20150627-szivderito-tudomanyos-bizonyitek-hogy-a-macskatartas-jo-a-szivnek.htmlA macskatartók mindig is állították, hogy házikedvencük pozitív hatással van az egészségükre (ha a tönkretett dolgok miatti dühöngést nem számítjuk), ám az utóbbi években néhány kutatás is megerősítette ezt. Lássuk!Dr. LifeNorthfotoFogyókúra miatt kapott szívrohamot egy lányhttp://www.life.hu/drlife/20150625-fogyokura-miatt-szivrohamot-kapott-egy-lany.htmlNagyon veszélyes fogyókúrába kezdett egy lány, aminek hamarosan súlyos következménye lett.Dr. LifeThinkstockMűszívek külső, szekrényméretű, vezetékekkelhttp://www.life.hu/drlife/20150619-szivderito-szivtranszplantacio-valodi-es-muszivvel.htmlA szívelégtelenség legsúlyosabb, végső stádiumában szenvedő betegeken segíthet a szívtranszplantáció, vagyis a szívátültetés. Magyarországon 2014-ben 51 ember kapott új szívet, ám sajnos ennek többszörösére lenne szükség.Dr. LifeThinkstockPizsamában szökött el dolgozni szívműtétje után Klapka Györgyhttp://www.life.hu/drlife/20150618-klapka-gyorgy-pizsamaban-szokott-el-dolgozni.htmlNéhány nappal ezelőtt megműtötték a 86 éves üzletembert. Szívritmus-szabályozót kapott, és azt ajánlották, hetekig pihenjen otthon. Dr. Life--Szívszorító poszt a mellrákban meghalt asszonytólhttp://www.life.hu/drlife/20150616-szivszorito-poszt-a-mellrakban-meghalt-asszonytol-rosie-chuekatol.htmlUtolsó blogbejegyzésében megható sorokkal búcsúzott a kétgyermekes édesanya, Rosie Chueka az élettől.Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.