A terhesség alatti genetikai teszt kimutathatja a kismamában a rákot

Forrás: Thinkstock -
betegség terhesség teszt rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A terhesség alatti genetikai tesztek rendellenességet kimutató eredményei nem mindig jelentik azt, hogy valóban baj van a magzattal, ellenben ezek a tesztek bizonyos esetekben kimutathatják az anyában jelenlevő rákos megbetegedéseket.

A kutatást vezető dr. Diana Bianchi, a bostoni Tufts Orvosi Központ munkatársa vizsgálata során több mint 125 000 nőtől vett vérmintát nézett át, melyeket 2012 és 2014 között vettek le. Pozitív eredményt több mint 3700 esetben mutatott a teszt, és később ezek közül tíz anyánál diagnosztizáltak rákot. Amint az kiderült, minél több magzati abnormalitást mutatott ki a teszt, annál nagyobb volt az anya esélye arra, hogy rákos megbetegedése legyen.

Forrás: Thinkstock

A Journal of the American Medical Association című lapban közzétett kutatás eredményei alapján a szakemberek azt javasolják, hogy akinél pozitív lesz a terhesség alatti genetikai teszt eredménye, azok a biztonság kedvéért csináltassanak még egy tesztet, hogy kiderüljön, nincs-e rákos megbetegedése az anyának, ám túlzott aggodalomra nincs ok, mert összességében igen kicsi az esély minderre, a terhes nők közül ezerből egy esetben fordul elő.

A marihuána mégsem nyit kaput a keménydrogok feléhttp://www.life.hu/drlife/20150717-a-marihuana-megsem-nyit-kaput-a-kemenydrogok-fele.htmlSzámos szakember azért ellenzi a marihuána legalizációját, mert egyes vélemények kaput jelenthet a keményebb drogok felé, különösen a fiatal körében. A New York University Langone Medical Center friss kutatása szerint ez azonban nem így van.Dr. Life--Döbbenet! Magzatokkal és azok szerveivel kereskedett egy orvosnőhttp://www.life.hu/drlife/20150717-magzatokkal-es-azok-szerveivel-kereskedett-egy-orvosno-amerikaban-lebukott.htmlBeépített emberek buktatták le az amerikai orvosnőt, aki a terhességmegszakítások után maradt magzatokkal, illetve a születéskor elhalálozott csecsemők belső szerveivel kereskedett. Dr. LifeOrigoA hároméves kisfiú mindent megeszik, ami a keze ügyébe akadhttp://www.life.hu/drlife/20150716-ollie-cummings-haromeves-kisfiu-mindent-megeszik-ami-a-keze-ugyebe-akad.htmlOllie Cummings még csak három éves, de már 30 kiló. Egy beteség miatt állandó éhségérzet kínozza.Dr. LifeOrigoMiért eszünk többet, ha alkoholt iszunk?http://www.life.hu/drlife/20150711-miert-eszunk-tobbet-ha-alkoholt-iszunk.htmlCsaládi vagy baráti összejövetelek során szinte észrevétlenül fogynak a hamburgerek, szendvicsek, és egyéb kalóriadús ételek, főleg, ha mellé bőségesen el vagyunk látva alkoholtartalmú italokkal is. Tudósok nemrégiben annak jártak utána, miért van az, hogy az alkohol hatására többet eszik az ember, és meglepő eredményre jutottak.Dr. LifeMeztelenül szenvedett balesetet Medveczky Ilonahttp://www.life.hu/drlife/20150711-meztelenul-szenvedett-balesetet-medveczky-ilona-sajat-kertjeben.htmlA vihar idején egy szál kalapban futott ki XII. kerületi házának kertjébe, hogy mentse a virágokat. A művésznő megcsúszott, és a karján sérült meg. Dr. Life--Tragédia: kórházba szállították Vilmos hercegethttp://www.life.hu/drlife/20150624-tragedia-korhazba-szallitottak-vilmos-herceget.htmlKatalin hercegnő férje, a kis György és a nemrég született Sarolta édesapja nem bírt megbirkózni az elmúlt időszak súlyos lelki terheivel. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.