Lassan éhen hal a nő, akit egy ritka betegség kínoz

Forrás: Lisa Brown -
betegség ritka betegség éhezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan azt hiszik a 32 éves Lisa Brownról, hogy anorexiás, pedig egy másik ritka és súlyos betegséggel küzd. 

Lisa Brown néhány éve épp, hogy megtalálta az álommunkáját, és eljegyezte a párja. Nagyon boldog volt, majd az esküvője után röviddel észrevette, hogy alig tud enni.

Forrás: Lisa Brown

Eleinte azt hitte, az esküvői stressz miatt tud egyre kevesebb ételt magához venni, de mikor kiderült, hogy több, mint tíz kilót fogyott pár hét alatt, orvoshoz fordult. A környezete azt hitte, étkezési zavara van, és senki sem hitt neki, hogy egyszerűen képtelen enni. Ahányszor magához vett egy-két falatot, brutális gyomorfájás kínozta.

Két évig nem tudták az orvosok sem, mi lehet a baj. 2013-ban egy gasztroenterológus a régi leletei és egy angiogramos vizsgálat után megállíapította, hogy a nő gasztro-vaszkuláris betegségben, SMA-ban szenved. Lisa vékonybele beszorult két artéria közé, ezért nem tud emészteni. Ezen felül a gyomra sem működik rendesen, gasztroparézise van, azaz a gyomra nem ürül ki megfelelően.

"Mivel a szervezetem nem jut megfelelő mennyiségű tápanyaghoz, mondhatjuk, hogy a betegség akár halálra is éheztethetne" - nyilatkozta. Ez viszont csak akkor fordulna elő, ha kezeletlen maradna a betegség.

Korábban már megműtötték, és a napokban újabb operáción esett át. Egy csövet helyeztek a hasába, amin keresztül az életfontosságú tápanyagokat a vékonybélbe juttatják. A nő azt reméli, ezek a tápanyagok majd segítenek abban, hogy helyreálljon a rend a gyomrában, és újra teljes életet élhessen majd.

Hollywood sem tökéletes: nagy sztárok kis testi hibákkal http://www.life.hu/drlife/20150722-sztar-deformitas-hiba-hollywood.htmlCsillogás, pompa, dicsfény. Ez jár azoknak az előadóknak, akik reflektorfényben vannak nap mint nap, testi deformitásaikat azonban nem mindegyikük vállalja mások előtt. Persze azért akadnak kivételek: Ashton Kutcher testi hibájának tudja be kiváló sportteljesítményét és a fiatal Shailene Woodley sem csinál ügyet saját emberszabású történetéből.Dr. Life--Életveszélybe került Jakupcsek Gabriellahttp://www.life.hu/drlife/20150723-jakupcsek-gabriella-eletveszelybe-kerult.htmlMéregteleníteni szeretett volna Jakupcsek Gabriella, de kis híján az életébe került a tisztítókúra.Dr. Life--A mobilod elárulja rólad, ha depressziós vagyhttp://www.life.hu/drlife/20150721-mobiltelefon-depresszio-kutatas-eset.htmlMinél többet nyomkodod a mobiltelefonodat, annál nagyobb az esély arra, hogy depressziós leszel. A kutatók szerint az eszköz gátolja az érzelmek megfelelő kezelését, mi több, nemcsak a magzatnak árt, de a kibontakozóban lévő kapcsolatod romantikáját is képes agyoncsapni a kis készülék. Dr. LifeThinkstockA láb nélküli lány: „Úgy érzem, egy talicska mázlival öntöttek nyakon ebben az évben”http://www.life.hu/drlife/20150720-protezis-baleset-fesztival-blog-interju.htmlLukoviczki Réka egy fesztiválról tartott haza barátaival, amikor autóbalesetet szenvedtek. A lány elveszítette a bal lábát, azóta protézis van annak helyén. A hosszú, megpróbáltatásokkal teli, rehabilitációval, fantomfájásokkal tűzdelt hónapok után a magát csak Robotlánynak hívó Réka átértékelte addigi életét: karitatív munkát végez, divatbemutatót tervez és tapasztalatait, érzéseit a világhálón osztja meg másokkal. Interjú.Dr. LifeFotó: Zsigmond László/Life.huEl sem hiszed, mennyi kárt okoz az alkoholizmushttp://www.life.hu/drlife/20150713-evente-700-milliard-forint-kart-okoz-az-alkoholizmus.htmlA magyar lakosság mindössze tíz százaléka nem iszik alkoholt. Nyolcvan százalék alkalmanként fogyasztja, tíz százalék pedig alkoholista. Az Anonim Alkoholisták Magyarországi Közössége Kaposváron rendezte meg országos találkozóját. Dr. LifeThinkstock"Hőgutát kapok ebben a melegben!" - De mi is az igazából?http://www.life.hu/drlife/20150719-hoguta-tunetei-es-megelozes.htmlAz elviselhetetlen hőség nemcsak kellemetlen, de veszélyes is lehet. Eláruljuk, hogy ismerheted fel a hőguta tüneteit. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.