6+1 rossz szokás, amitől előbb megöregszel

Forrás: Thinkstock -
öregedés tévé alvás rossz szokás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Alig alszol, nem használsz krémet és rendszeresen tévézel? Ne lepődj meg rajta, ha előbb öregszel meg, mint a korodbeliek. A Life.hu összegyűjtött 6+1 olyan dolgot, amelyek felelősek lehetnek a korai öregedésért.

1. Sokoldalúság

Amennyire pozitív, ha a munkádról vagy a magánéletedről van szó, annyira ártalmas lehet a bőrödnek a folyamatos készenlét, az azzal járó stressz és a hektikusság, ezt számos tanulmány kimutatta.

2. Desszert hegyek

A felesleges kalóriákon felül az édesszájúság sajnos az arcodon is megmutatkozik. A sok cukor visszább veheti az arcod ragyogását, felelős lehet a szemed alatti karikákért, erősítheti a finom ráncokat és tágíthatja a pórusok méretét.

Forrás: Thinkstock

3. Öt óránál kevesebb alvás

Az még hagyján, hogy fekete karikák lehetnek a szemed alatt, kutatások szerint a kevés alvás felelős a súlygyarapodásért, a koncentrálatlanságért és a szellemi lassúságért is.

4. Tévé maraton

A British Journal of Sports Medicine tanulmánya mintegy 11000 ausztrált vizsgált a 25 évesek korosztályból. Megállapították, hogy akik órákon keresztül néztek tévét, azoknak 22 perccel csökkent a várható élettartamuk. Ennek oka, hogy a sok ülés miatt nagyobb valószínűséggel lettek túlsúlyosak.

Forrás: Thinkstock


5. Nem szereted a kencéket

Hiába problémamentes a bőröd, folyamatosan ápolni kell ahhoz, hogy ne kezdjen idővel ráncosodni. Mivel a szemkörüli bőr vékonyabb, érdemes legalább szemkörnyékápolót használnod. Ugyanez vonatkozik arra az esetre is, ha csupán nyaraláskor használsz fényvédő termékeket.

6. Ülő életmód

A mozgásszegény életmód veszélyei borítékolhatók: az emberek, akik nagyrészt ülve töltik napjaikat, jobban ki vannak téve a vesebetegségnek, szív- és érrendszeri betegségeknek, valamint a ráknak, az elhízásról nem is beszélve. Természetesen rendszeres testmozgással ezek kivédhetőek.

+1 Hason alvás

Plasztikai sebészek szerint ha arccal előrefelé alszol a párnán, akkor kötőszöveteid és a kollagén termelődésed idővel gyengülnek, lelassulnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.