életmentés újraélesztés Rippel Ferenc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem mindennapi lélekjelenlétre vall az artista hőstette, aki bátorságának és gyors reakciójának köszönhetően megmentett egy családot a legnagyobb fájdalomtól.

A 43 éves Valovits Sándor nem győzi leróni neki háláját, ugyanis ha Feri nincs a helyszínen, és nem cselekszik azonnal, egy szerető férj ma már nem lenne az élők sorában. Sándor a múlt héten áramütést szenvedett, Feri pedig visszahozta a halálból - tájékoztat a Blikk.

Forrás: Facebook/Mokka

Amikor Feri meglátta, hogy mi történt, azonnal cselekedett: "Én magam szinte semmire sem emlékszem" - kezdte Sándor, akit a történtek után még mindig kórházban ápolnak. "Egy sörszállító cégnél dolgozom, a múlt hét szerdája is ugyanolyan napnak indult, mint a többi. Megérkeztem az egyik vendéglátó-helyiségbe, fogtam a hordót, amelyet egy molnárkocsi segítségével eltoltam a teherliftig, ott betettem a liftbe, és onnantól minden emlékem kiesett" - mesélte a férfi, aki abban a pillanatban áramütést szenvedett. A liftben ugyanis zárlatot kaptak a biztosítékok, s mivel a hordó és az emelőszerkezet is fémből volt, ahogy Sándor hozzáérintette a hordót, azonnal megcsapta az áram.

"Éppen egy üzleti tárgyaláson voltam a helyszínen" - vette át a szót Feri. "Csak arra lettem figyelmes, hogy a pincérek értetlenül állják körül a férfit. A levegőben érezni lehetett, hogy baj van, és ezt azért is mondom így, mert a szag az áramütés miatt valami félelmetes volt. Odaléptem, és azonnal tudtam, hogy a férfit rázza az áram. Megfogtam két székpárnát, és azok segítségével húztam el a lifttől, de ekkor ő már nem tudott magáról. A füléből folyt a vér, és a fejét is beütötte. Lefektettem, stabil oldalfekvésbe helyeztem, és mivel sem a pulzusát nem érzékeltem, sem a lélegzését, azonnal megkezdtem az újraélesztést."

Bár a pincérek azonnal hívták a mentőket, könnyen lehet, hogy egy 7-8 perces várakozás a férfi életébe került volna.

Feri:

"A diszpécserek folyamatosan adták az utasításokat, majd amikor a mentősök kiértek, egy órán keresztül stabilizálták az állapotát. Azt hiszem, én is csak ekkor fogtam fel, mi történt. De teljesen normális ilyen esetben, hogy valaki sokkot kap a látványtól, valaki pedig azonnal cselekszik. Szerencse, hogy egy ilyen szituáció engem az utóbbira sarkall."
Nem velünk van a baj! Ez az oka annak, hogy édesszájúak vagyunkhttp://www.life.hu/drlife/20150722-edesszajusag-edesseg-cukor-kutatas-ikrek.htmlHárom kanál cukor a teába vagy a kávéba és máris kész van az ideális ízesítésű, napindító ital. Minél édesebb, annál jobb, azonban egy új kutatás szerint a génjeink a felelősek azért, ha a leves előtt már inkább a desszertet fogyasztanánk el az esti vacsoránál. Dr. LifeThinkstockÖrök harc - Napi szintű fülpucolási minidrámák kisgyerekkelhttp://www.life.hu/drlife/20150624-orok-harc-fulpucolas-gyerekeknek-igy-csinald-gyorsan-hatekonyan-hogy-hiszti-se-legyen-belole.htmlNem lehet elég korán elkezdeni a személyes higiéniára szoktatást, vannak azonban kritikusok pontok, amelyeket a gyerekek szeretnek elsumákolni. Ilyen többek között a fültisztítás, ami gyakran az utolsó, így könnyen elfelejthető mozzanata a tisztálkodásnak. Hogy semmiképp ne maradjon ki, és a reggeli kapkodás se vonja el a figyelmet a fontosságáról, érdemes az esti fürdetéshez igazítani. És követni a szakértők tanácsait.Dr. LifeThinkstockInterjút adott a Fókusznak Rékasi Károly: Nem emlékszik semmire és nagyon hálás a sorsnakhttp://www.life.hu/drlife/20150723-rekasi-karoly-nem-emlekszik-a-balesetre-es-a-korhazra-sem-a-fokuszban-meselt.htmlA balesetre és a kórházban töltött első két hétre egyáltalán nem emlékszik Rékasi Károly, mesélte el a népszerű színész az RTL Klub Fókusz című műsorában.Dr. Life--Hollywood sem tökéletes: nagy sztárok kis testi hibákkal http://www.life.hu/drlife/20150722-sztar-deformitas-hiba-hollywood.htmlCsillogás, pompa, dicsfény. Ez jár azoknak az előadóknak, akik reflektorfényben vannak nap mint nap, testi deformitásaikat azonban nem mindegyikük vállalja mások előtt. Persze azért akadnak kivételek: Ashton Kutcher testi hibájának tudja be kiváló sportteljesítményét, és a fiatal Shailene Woodley sem csinál ügyet saját emberszabású történetéből.Dr. Life--Lassan éhen hal a nő, akit egy ritka betegség kínozhttp://www.life.hu/drlife/20150723-ehen-hal-egy-no-a-betegsege-miatt.htmlSokan azt hiszik a 32 éves Lisa Brownról, hogy anorexiás, pedig egy másik ritka és súlyos betegséggel küzd. Dr. LifeThinkstockRémisztő! Vámpírfogai nőttek egy nőnekhttp://www.life.hu/drlife/20150723-vampirfogai-nottek-egy-nonek.htmlA 49 éves asszony ritka betegsége miatt el sem merte hagyni a házát: Charlotte Batemannek vámpírfogai nőttek.Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.