olvasás alvás alváshiány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eljött az este, a hosszú munkanapnak vége, legszívesebben lazítanál egy jót a kedvenc koktélod és a legjobb horror/thriller könyved vagy a céges e-mail-ek társasáságban? Nos, ezzel csak magadnak teszel keresztbe, ugyanis másnapra nem leszel kipihent. 

1. Hatalmas vacsi

A késői vacsora legtöbb esetben megterheli a gyomrot, főleg ha cukros, zsíros, nehezen emészthető ételeket fogyasztunk. Helyette készíts egészséges vacsorát. A saját érdekedben a legjobb, ha az utána lévő kávét is elfelejted.

Forrás: Thinkstock

2. Céges e-mail-ek ellenőrzése

Végre hazaértél a munkából és arra készülsz, hogy lazíts egyet. Abban a pillanatban a főnök ASAP-ra hivatkozva küld egy e-mail-t neked, amit sürgősen meg kell nézned. Ha tényleg fontos inkább hívd fel őt vagy vegyél egy mély levegőt és fogadd el, hogy csak másnap tudod alaposan kialudni magad.

3. Bedobsz néhány koktélt

A stresszes nap lelazításának induló koktélozás a bódultságon kívül az alvásodnak is keresztbe tehet, mivel inkább bepörögsz tőle. Azonban ha mégis sikerülne elaludnod, előtte feltétlenül igyál egy pohár vizet, hogy az alkohol gyorsabban felszívódjon a szervezetedben.

4. Civakodás a pároddal

Közhely, de igaz, hogy haraggal nem fekszünk le aludni. Egy jó kis stressz bomba inkább álmatlan éjszakát biztosít.

5. Közösségi média

Még egy utolsó pillantást vetsz arra, hogy mi történt az ismerőseiddel Facebook-on, végigpörgeted az instagramot, táplálkozol kicsit a neked írt kommentekből. Ha a hírfolyamod nem, a telefonod fénye garantáltan ébresztő hatással lesz rád.

Forrás: Thinkstock

+1 Áloműző könyvek

Biztos, hogy elalvás előtt kell a legdurvább horror regényedet olvasnod? Az biztos,hogy ébren tartanak (vagy éjjel rossz álmodsz tőlük)!

Híresek és megszállottak: sztárok fura függőségei 2. részhttp://www.life.hu/drlife/20150803-hiressegek-fuggoseg-betegseg-mentalis-problema.htmlÖt sztár, akiknek ugyanaz a bajuk: menthetetlenül rá vannak valamire vagy valakire kattanva. Némelyik a házasságát is feláldozza, míg a másikuk állandóan a szájában tart valamit, a harmadik pedig folyamatosan rág. Sztárok, akik fura függőséggel élnek együtt, 2. rész.Dr. Life--4 tipp, hogy fülfájás nélkül teljen el a nyárhttp://www.life.hu/drlife/20150728-fulfajas-nyar-viz-medence-csobbanas.htmlA strandolás nem csupán móka és kacagás. Egy ilyen alkalommal a fülbe számos módon kerülhetnek kórokozók, amelyek legrosszabb esetben lázzal járó gyulladást is okozhatnak. Aggodalomra azonban semmi ok: Dr. Garay Zsolt fül-orr-gégész szakorvos elmondja, hogyan ússzuk meg a nyaralást fülfájás nélkül!Dr. LifeThinkstock5 nyomós ok, amiért mindennap sétáljhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150804-seta-betegseg-megelozes-egeszseg.htmlA sétálás nem csupán a testsúlyodra, de az egészségedre is nagyon jó hatással van. Gondoltad volna, hogy megelőzhető vele a rák és más komoly betegségek is? A Life.hu összegyűjtött öt érvet, amiért érdemes azonnal sétálnod.Ez Zsír!Thinkstock5 dolog, amit tudnod kell a napozásrólhttp://www.life.hu/trend/20150721-napozas-nap-naptej-tippek.htmlA hatalmas kánikulában a lehető legjobb dolog lenne, ha fejvesztve elmerülhetnénk a vízben és naphosszat süttethetnénk a hasunkat anélkül, hogy folyamatosan innánk vagy bíbelődnénk a testünk kenegetésével - nem figyelve a bőrünk és egészségünk védelmére. Mégis van öt dolog, amit érdemes tudni a napozásról!TrendThinkstock4 étel, amitől szagosabb leszelhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150730-etelek-fokhagyma-izzadas-sparga.htmlEgyes hozzávalók elengedhetetlenek egy jó ebédhez és bizonyos ételeket előszeretettel fogyasztunk még akkor is, ha kellemetlenséget okoznak a testünknek (puffadást okoznak vagy fokozzák a verejtékezést). A Life.hu összegyűjtőtt négyet közülük.Ez Zsír!ThinkstockTörj ki a kibertérből: 5 tipp, hogy leszokj az okostelefonodrólhttp://www.life.hu/drlife/20150729-okostelefon-telefon-tippek-leszokas-detoxikalas.htmlHa valaha is mondtál olyat, hogy nem tudod elképzelni a napjaidat az okostelefonod nélkül és legszívesebben vele aludnál, akkor rossz jó hírünk van. Hat tippünk segít téged a digitális detoxikálásban.Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.