Durva baleset: faág fúródott a biciklista nyakába

Forrás: MTI/Honéczy Barnabás -
kerékpár baleset Mexikó bicikli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Új-Mexikóban egy középkorú férfi mountain bike-ozás közben fennakadt egy faágon, amely a nyakába fúródott. A férfinek volt annyi lélekjelenléte, hogy nem húzta ki az ágat magából, helyette azonnal segítséget keresett.

Amint arról a New England Journal of Medicine című lap beszámolt, a 40 éves férfi biciklizés közben letért a kijelölt ösvényről, majd egy helyen elvesztette az egyensúlyát, leesett a bicikliről és egy ágnak ütődött, amely a nyakába fúródott több mint 1 cm mélyen.

Kezelőorvosa, dr. Lev Deriy, az Új Mexikó Egyetem szakembere szerint szerencséje volt a férfinek, mert a nyakon számos fontos szerv található, például a légcső, a nyaki verőér, a torokvéna, illetve számos ideg, melyek közül, ha bármelyik megsérül, az akár halálos is lehet. Emellett az is sokat segített, hogy a páciens nem húzta ki a nyakából az ágat, hanem visszakerékpározott az autójához, majd azonnal elvezetett a 30 km-re levő kórházig. A sürgősségin sem húzták ki azonnal a botot, hanem műtét során távolították el, és a férfi mára már teljesen felépült.

Illusztráció Forrás: MTI/Honéczy Barnabás

A kerékpárosoknak figyelembe kell venniük, hogy más biztonsági előírások érvényesek az utcai és a hegyi kerékpározásra. Utcai biciklizés során a legtöbb balesetet az okozza, hogy egy autó elgázolja a kerékpárost, ellenben az erdőben az egyensúlyvesztésből adódó esések a leggyakoribbak. Bárhol kerékpározik is az ember, mindig legyen nagyon elővigyázatos és körültekintő, hogy – amennyire rajta múlik – elkerülje a kellemetlen meglepetéseket.

Véres baleset: bedarálta egy kutya lábát a mozgólépcsőhttp://www.life.hu/drlife/20150805-veres-baleset-bedaralta-egy-kutya-labat-a-mozgolepcso-egy-szemtanu-a-kozossegi-oldalan-osztotta-meg.htmlEgy átlagos reggelnek indult, véres baleset lett belőle. Egy szemtanú, Bettina a közösségi oldalán osztotta meg, amit látott: hangos vonyítás, rémült sikolyok és vér. Sok vér. Dr. LifeAz elektromos cigaretta ugyanúgy függőséget okozhathttp://www.life.hu/drlife/20150729-az-elektromos-cigaretta-ugyanugy-fuggoseget-okozhat.htmlAz „e-cigiről” sokan állítják, hogy segít a hagyományos változatról történő leszokásban. A Chemical Research in Toxicology című szaklapban megjelent eredmények szerint azonban ugyanúgy függőséget okozhat.Dr. LifeMitől lesznek a szarkalábak?http://www.life.hu/drlife/20150722-mitol-lesznek-a-szarkalabak.htmlJapán holttestekből vett szövetminták segítségével kutatók kimutatták, hogy miért jelentkezik több ránc a szem és a száj körül, mint az arc más részein.Dr. LifeSarka Kata kisfia lebetegedett http://www.life.hu/drlife/20150720-ezt-kivanta-sarka-kata-a-tizmillioszoros-napon-intim-foto-a-csaladrol.htmlKata kisfia az elmúlt napokban betegeskedett. Még mindig nem gyógyult meg, sőt a helyet olyannyira kritikussá vált, hogy a Life.hu sztárszerzője kórházba vitte Dávidkát. Hazatértük után Kata közösségi oldalán üzent a rajongóknak is és elárulta, ő mit kíván a százmilliószoros napon. Dr. Life--Döbbenet! Magzatokkal és azok szerveivel kereskedett egy orvosnőhttp://www.life.hu/drlife/20150717-magzatokkal-es-azok-szerveivel-kereskedett-egy-orvosno-amerikaban-lebukott.htmlBeépített emberek buktatták le az amerikai orvosnőt, aki a terhességmegszakítások után maradt magzatokkal, illetve a születéskor elhalálozott csecsemők belső szerveivel kereskedett. Dr. LifeOrigoMiért eszünk többet, ha alkoholt iszunk?http://www.life.hu/drlife/20150711-miert-eszunk-tobbet-ha-alkoholt-iszunk.htmlCsaládi vagy baráti összejövetelek során szinte észrevétlenül fogynak a hamburgerek, szendvicsek, és egyéb kalóriadús ételek, főleg, ha mellé bőségesen el vagyunk látva alkoholtartalmú italokkal is. Tudósok nemrégiben annak jártak utána, miért van az, hogy az alkohol hatására többet eszik az ember, és meglepő eredményre jutottak.Dr. Life

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.