Kóros izzadása miatt bujkált a világ elől egy fiatal nő

Forrás: Getty Images/iStockphoto/(C) 2015 Miyuki Satake/Miyuki Satake -
izzadás önértékelés stressz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 25 éves brit nő fél éves kényszerszabadságra ment, mert szokatlanul erős izzadása miatt önértékelési problémái lettek.

A lány problémái már kamaszkorban jelentkeztek, de a szülei nem hitték el, hogy egészségügyi problémából adódik az izzadás. Éppen ezért nehezen tudta rávenni őket, hogy elvigyék orvoshoz, ahol azonban néhány vizsgálat után kiderült, hogy kóros izzadásban, hiperhidrózisban szenved.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/(C) 2015 Miyuki Satake/Miyuki Satake

Az iskolába deót, parfümöt és testspayt is vitt magával, a munkahelyére pedig több váltásruhával is készült. A lány PR- és marketingmenedzserként dolgozott, a stressz a mindennapok része volt, ami még inkább erősítette az izzadását. Az önbecsülése így hamar a padlóra került, amikor eldöntötte, hogy elbújik a világ elől.

„A végére teljesen hatalmába kerített az üldözési mánia. Akárhova mentem, akárkivel találkoztam, egyfolytában úgy éreztem, hogy bámulnak. Hogy a körülöttem lévő emberek kinevetnek és ami még rosszabb ujjal mutogatnak rám az izzadékonyságom miatt" – mesélte a lány.

A botoxinjekciókat ugyan elutasította, de végül sikerült megtalálnia a megfelelő szert, amivel egy csapásra rendbejöttek a dolgok. „Az Odaban nevű izzadásgátlót kezdtem használni, ami teljesen megváltoztatta az életemet. Mivel kordában tartotta a kóros izzadást, az önértékelési problémáim is eltűntek” - mondta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.