A folyamatos ülés miatt halunk meg korábban? - ennyit számít napi 20 perc mozgás

Forrás: Thinkstock -
szívderítő egészség egészséges életmód mozgás sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bizonyítékokat hozott egy nagy európai kutatás arra, hogy csak egy kis napi testmozgás, (akár napi 20 perc séta is) rendkívül hasznos – függetlenül attól, hogy az illető túlsúlyos, elhízott vagy sem. 

Kétségtelen, hogy a korai halálozás legalacsonyabb kockázatát azoknál a személyeknél figyelték meg, akik normál súlyúak, illetve nincs pocakjuk és „enyhén inaktívak”, ellentétben azokkal, akik hasonló testfelépítésűek, de teljesen inaktívak, azaz ülő foglalkozásuk volt, és semmiféle rekreációs fizikai aktivitást nem fejtettek ki.

Forrás: Thinkstock


Másik oldalról megközelítve a problémát, a kutatás – amelyet több mint 330 000 férfin és nőn végeztek el – kimutatta, hogy kétszer annyi korai halálozást vonhat maga után a fizikai aktivitás hiánya, mint az elhízás - derült ki az online publikált tanulmányból, amelynek további részleteit a Szívderítő.hu cikkében elolvashatja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.