Bajt jelezhet a terhesség alatti fejfájás

Forrás: bezzeganya.reblog.hu -
fejfájás veszély terhesség baj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A súlyos fejfájás akár azt is jelentheti, hogy a kismama vagy a magzat veszélyben van – állítják a szakértők.

„A terhesség alatti fejfájás igen gyakori, ám nem könnyű különbséget tenni a visszatérő, korábban is meglévő migrén és a szövődmény miatti panasz között” – magyarázza a kutatást vezető Dr. Matthew Robbins, a New York-i Montefiore’s Headache Center munkatársa az intézmény sajtóközleményében.

„Vizsgálatunk szerint az orvosoknak nagyon oda kell figyelniük, amikor egy várandós nő súlyos fejfájásra panaszkodik, főleg akkor, ha megemelkedett a vérnyomása, vagy korábban nem fájt a feje” – tette hozzá Dr. Robbins.

Forrás: bezzeganya.reblog.hu

Az eredmények alapján ezeknél a nőknél fennáll a terhességi magas vérnyomás és más szövődmények kockázata.

A terhességi magas vérnyomás általában a várandósság második vagy harmadik trimeszterében jelentkezik. Tünetei a mérhető értéken kívül a fejfájás, a homályos látás és a hasi fájdalom. Ha súlyos, akkor előfordulhat, hogy korábban meg kell indítani a szülést.

A kutatók 140 kismama adatait vették górcső alá, akiknek átlagéletkora 29 év volt, és neurológiai szakrendelésre küldték őket egy ötéves időintervallumban.

A magas vérnyomású, súlyos fejfájásról beszámoló nőknél 17-szer magasabb volt a terhességi szövődmények kockázata, míg azoknak a fejfájása, akiknek korábban nem volt ilyen gondjuk, ötszörös kockázatot jelzett.

Mellrákkal küzd a Beverly Hills 90210 Brandája, Shannen Doherty http://www.life.hu/drlife/20150820-rakkal-kuzd-a-beverly-hills-90210-brandaja-shannen-doherty-menedzsmentjet-pereli.htmlA Beverly Hills 90210-ből ismert Shannen Doherty bejelentette: mellrákja van.Dr. LifeDöbbenetes: ilyen az, amikor egy színvak először lát színekethttp://www.life.hu/drlife/20150820-egy-szinvak-eloszor-lat-szineket-video.htmlCsodálatos videó.Dr. Life--Ez hihetetlen: ilyen az, amikor egy színvak először lát színekethttp://www.life.hu/drlife/20150820-borzalom-pancelszekrenybe-zartak-egy-csecsemot-a-niagara-vizesesnel-egy-hotelben.htmlCsodálato videó.Dr. Life--Féreg költözött a nő szájába - undorító videó!http://www.life.hu/drlife/20150819-fereg-koltozott-a-no-szajaba-amit-az-orvos-kimutott-undorito-video.htmlA világ egyik legundorítóbb videójának lehettünk szemtanúi. Borzalmas képsorok, csak erős idegzetűeknek!Dr. LifeOrigoNe hagyd magadon a fesztiválos karszalagodat - fertőzőbb, mint gondolnádhttp://www.life.hu/drlife/20150817-ne-hagyd-magadon-a-fesztivalos-karszalagodat-fertozobb-mint-gondolnad.htmlA fesztiválokon kapott karszalagokat ajánlott a buli után levenni, hiszen komoly egészségromboló hatásai lehetnek. Szakemberek olyan belépőszalagokat vizsgáltak meg, amelyeket két éve hordtak viselőik. A vizsgálat végeredménye még a hozzáértőket is meglepte!Dr. LifeA Pszichológus Pasi: A Facebook valódi árnyoldala http://www.life.hu/drlife/20150813-a-pszichologus-pasi-toth-daniel-a-facebook-valodi-arnyoldalarol-mesel.htmlA Facebook ma a legtöbbet használt kommunikációs eszköz. Az ismerkedéstől, a kapcsolattartáson át a játékokig minden felhasználó annyi időt tölthet el rajta, amennyit nem sajnál. Ennek a lelki hatásaival azonban kevesen foglalkoznak.Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.