"Az éjszakák a legrosszabbak" - Gyötrődik Justin Wilson balesetének másik résztvevője

Forrás: AFP/Rainier Ehrhardt -
pilóta Sage Karam Justin Wilson
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról korábban a Life.hu beszámolt, elhunyt az egykori Forma 1-es pilóta, Justin Wilson. Versenyzőtársa, Sage Karam pedig önhibáján kívül vált egy tragédia részesévé...

Poconóban elszenvedett balesete után ugyanis az ő leszakadt első szárnya találta fejbe Justin Wilsont.

Sage Karam Forrás: AFP/Rainier Ehrhardt

A vasárnapi versenyen a Ganassi csapat újonca 20 körrel a leintés előtt szenvedett balesetet, mikor a falnak csapódott. Autójáról számtalan törmelék repült le, köztük az első szárny is, amely szerencsétlen módon eltalálta a hátrébb haladó Justin Wilsont. A brit versenyző kómába esett, egy nappal később pedig elhunyt. Bár Karam nem okolható a történtekért, a 20 éves pilóta gyötrelmes időszakot él meg.

"Nehéz egy hét volt. Egy pszichológussal dolgoztam együtt, akit már régebben is ismertem, most azonban tényleg sok időt fordított rám. Nagyon nehéz most nekem, de a legfontosabb Justin családja. El sem tudom képzelni, min mennek keresztül" - mondta az újonc pilóta, aki nem versenyez a sonamai szezonzárón, de a történtektől független okból: idén Sebastian Saavedrával osztozik a 8-as számú autón.

Sage Karam a volán mögött Forrás: AFP/Jerry Markland

Karam elárulta, "talán 100-szor" megnézte balesete visszajátszását, de továbbra sem tudja megmagyarázni okát. "Az autó nem hibásodott meg, nem találtam el semmit. Elhagytam a bukkanót az 1-es kanyarban. A kanyar késői szakaszán történt a megforgás, amikor pedig megtörtént, gyorsan történt."

"Egyedülálló eset volt. Ő 10-11 autóval hátrébb haladt. Egy bizarr baleset volt. Annak ellenére, hogy véletlenszerű dolgok láncolata vezetett odáig, esténként az ágyban fekszem, a plafont nézem, és azon gondolkodom, 'mi lett volna, ha... Egy ilyen helyzetben nem tudod magad kellemesen érezni."

Karam szeretné, ha Wilson hozzátartozói nyújtanának lelki támogatást neki. "Remélem, hogy a családja segíteni fog nekem. Juliával (Wilson felesége) még nem beszéltem. A helyes időben szeretnék. De beszéltem Steffel (Wilson testvére, Stefan), azon az estén, amikor megtörtént. Én és Justin ugyanabban a kórházban voltunk. Ott beszéltem vele, tegnap pedig váltottunk pár üzenetet. Az összes ember közül, aki segíthet összeszedni magam, az ő családjának van a legnagyobb szerepe" - írja a Formula.hu.

Hat embert tudtak megmenteni Wilson szerveivel

Justin Wilson korábban arról rendelkezett, hogy felhasználhatják donorként a szerveit, ha meghal.

A pilóta testvére korábban a Twitteren számolt be arról, hogy Justin szerveivel hat ember életét tudták megmenteni, csontvelőjével pedig leukémiás betegeket gyógyítanak.

A 37 éves autóversenyző életéért egy napig küzdöttek az orvosok, mindhiába.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.