Öt életet menthetett meg az agyhalott kisfiú

Forrás: Thinkstock -
agyhalott életmentés szervdonor baleset gyermek szerv
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A debreceni klinikán agyhalottnak nyilvánították a kisfiút, aki a napokban súlyos autóbalesetet szenvedett. 

A Bors úgy tudja, édesanyjával és testvérével utazott a kisfiú, mikor az anya az árokba hajtott. Nem volt bekötve a gyerek, súlyos sérüléseket szenvedett. Kórházba szállították, de nem tudták megmenteni.

Forrás: Thinkstock

Augusztus 21-én vitték be a debreceni gyermekklinikára a kisfiút, de a sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a szülők beleegyezésével donorrá nyilvánították. Éjjel eltávolították a szerveit, de kiderült, éjszaka nem tudják fogadni a szerveket az Eurotransplant központban. Végül a debreceni reptér kinyitott, és elszállították a szerveket. Mostanra a kisfiú valószínűleg öt gyerek életét menthette meg.

Jó a szívnek és hosszabb életet biztosít: a koffein csodáihttp://www.life.hu/drlife/20150827-amiket-eddig-nem-tudhattal-a-koffeinrol-most-kiderul.htmlA koffein meghosszabbítja az életet, ám (a dohányosok sajnálatára) a nikotin felgyorsítja a koffein felezési idejét, ezáltal a kávé élénkítő hatása rövidül. De ez csupán néhány furcsaság erről a legális élénkítőszerről - van még pár!Dr. Life--"Az éjszakák a legrosszabbak" - Gyötrődik Justin Wilson balesetének másik résztvevőjehttp://www.life.hu/drlife/20150829-gyotrodik-justin-wilson-balesetenek-masik-resztvevoje-sage-karam.htmlAhogy arról korábban a Life.hu beszámolt, elhunyt az egykori Forma 1-es pilóta, Justin Wilson. Versenyzőtársa, Sage Karam pedig önhibáján kívül vált egy tragédia részesévé...Dr. Life--Meggyógyulhat a hepatitiszes Pamela Anderson!http://www.life.hu/drlife/20150829-pamela-anderson-eddig-szerencsesen-viselte-betegseget-most-akar-ki-is-gyogyulhat-belole.htmlEgy új gyógyszernek köszönhetően tizenhat év után véget érhet a színésznő évek óta tartó rettegése.Dr. Life--Sarka Katát baleset érte: Túlerőltette magát!http://www.life.hu/drlife/20150829-sarka-katat-hajdu-peter-feleseget-baleset-erte-tuleroltette-magat.htmlA Life.hu sztárszerzője Facebook oldalára tett fel két képet, melyeken látszik, kötés borítja a jobb lábát. Kata azt is elárulta, hogy mi történt.Dr. Life--Megállt a kislány szíve, de megmentették - te tudod hogyan kell újraéleszteni?http://www.life.hu/drlife/20150827-ha-megall-a-sziv-egy-zeneszamra-kell-az-ujraelesztest-vegrehajtani.htmlSzerda hajnalban riasztás érkezett a mentőkhöz: egy kislány szíve rosszullét után leállt és azonnali segítségre volt szüksége. Az eset ismét okot ad arra, hogy az Országos Mentőszolgálat felhívja a figyelmet az újraélesztés metodikájának elsajátítására. Nézd meg a videót!Dr. Life--Magyar tudósok kiderítették, hogy miért vagyunk önzőekhttp://www.life.hu/drlife/20150828-magyar-kutatok-sikererol-cikkeznek-a-kulfoldi-szaklapok.htmlVilághírű felfedezést tettek a Pécsi Tudományegyetem kutatói az önző viselkedéssel kapcsolatban, melyről már külföldön is bőszen cikkeznek a szaklapok.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.