gyermekorvos gyermekkor egészség gyermekegészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sem a gyerekek, sem a szülők nem mennek szívesen a gyermekorvoshoz. Ha el lehet kerülni, miért ne tennénk? Néhány házi praktikát érdemes megtanulni, így a kellemetlen élmény helyett otthon is meggyógyulhat a kicsi. Íme, néhány jól bevált tipp!

Így oldd meg otthon a bőrproblémákat!

A leggyakoribb bababetegségségek közé tartozik a pelenkakiütés. A legjobb, ha megelőzzük, gyakori pelenkacserével. A baba bőrét mindig tartsuk szárazon és tisztán. A pelenka alatti részekre különösen figyelni kell, mert a fertőzések és kiütések ott alakulnak ki a legkönnyebben. A nedves bőr jobban ki van téve a pelenkakiütés veszélyének, minden esetben töröld szárazra a popsit és környékét. Gyakran cserélj pelenkát, és olyat válassz, ami minél több nedvességet képes felszívni. Ha már megtörtént a baj, és jelentkezett a kiütés, kezeld kamillateával. A kamilla gyulladáscsökkentő hatása enyhíti a fájdalmat. Tegyél egy evőkanál szárított kamillát egy tál forró vízbe, és hagyd kihűlni a kész folyadékot, majd mosd le a baba popsiját vele.

Forrás: Thinkstock

Ha 3 napon belül nem lesz jobb a helyzet, akkor nem tudod elkerülni a gyerekorvost, sajnos muszáj lesz meglátogatnotok.

A baba fejbőrén előfordul, hogy sárgás vagy barnás lerakódást veszel észre. Szerencsére ez nem fáj a kicsinek, de nem túl szép látvány. Otthon könnyen tudod kezelni, természetes olajokkal. Dörzsöld be a baba fejét olíva- vagy mandulaolajjal, hagyd hatni pár óráig, majd puha kefével távolítsd el a foltokat. Ha ezzel megvagy, mosd le langyos vízzel az olajat!

Nádai Anikó kisfia besárgult

Néhány nappal születése után Nádai Anikó kisfia, Patrik besárgult. Ilyen esetben ne próbálkozz házi praktikákkal, irány a gyermekorvos, aki segít abban, hogy minél hamarabb meggyógyuljon a kicsi.

Kerüld el a szájproblémát!

A babáknál sajnos gyakran előfordul a szájpenész. Mivel az immunrendszerük még nem elég fejlett, könnyen kialakul náluk ez az igencsak fájdalmas betegség.

Próbáld ki a körömvirágot! Kiváló fertőtlenítő és gombaölő szer a körömvirág, ami tea formájában könnyen rákenhető a kialakult szájpenészre. Két kanál körömviráglevelet tegyél egy csésze forró vízbe, és hagyd tíz percig állni. Ezután szűrd le, és kezeld vele a baba száját!

Forrás: Thinkstock

Mennyi vitamint kapjon a gyerek?

A szervezet működésére nagy hatással vannak a vitaminok. A gyerekek fejlődésében, növekedésben még inkább fontos szerepet játszanak. De mégis mennyire van szükségük? Segítünk!

Védekezz a vírusok ellen!

Ahogy a gyerekek elkezdenek közösségbe járni (pl. bölcsődébe, óvodába) támadnak a vírusok, baktériumok. Ahhoz, hogy minél kevesebbszer kelljen orvoshoz menni, fontos, hogy a gyerkőc vitamindúsan táplálkozzon. A sok gyümölcs és zöldség elengedhetetlen.

Szerettesd meg vele az idénygyümölcsöket, és desszertnek készíts neki gyümölcssalátát, amikor csak lehet.

A csipkebogyó, a spenót, a grapefruit, a gyömbér és a búzacsíra mind olyan ételek, amelyek segítenek megóvni a szervezetet a betegségektől.

Ha rendszeresen mozog, sportol a gyerek, főként szabad levegőn, immunrendszere sokkal ellenállóbb lesz, és könnyebben megússzátok a dokit.

Támogatott tartalom.​

Rákkal küzd a Dallas Samanthája, Linda Grayhttp://www.life.hu/drlife/20150906-rakkal-kuzd-a-dallas-samanthaja-linda-gray.htmlA nagysikerű Dallas sztárja, Linda Gray újra rákkal küzd.Dr. Life--Friss kutatás: A fogamzásgátló tabletta tényleg megelőzheti a méhrákothttp://www.life.hu/drlife/20150903-a-fogamzasgatlo-tabletta-tenyleg-megelozheti-a-mehrakot.htmlA 20. század óta rengeteg nő szed fogamzásgátló tablettát. Egy friss kutatás kimutatta, a tabletta nem csak arra jó, hogy megelőzze a terhességet, de sokakat megmentett attól, hogy rákosak legyenek.Dr. Life--Egy egész család farkasember-szindrómában szenvedhttp://www.life.hu/drlife/20150903-egy-egesz-csalad-farkasember-szindromaban-szenved.htmlA 41 éves Jesus Aceves családjában közel harmincan farkasember-szindrómások, azaz egész testük szőrös. Hamarosan film is készül róluk.Dr. Life--Hat embert tudtak megmenteni az egykori Forma-1-es pilóta szerveivelhttp://www.life.hu/drlife/20150826-hat-embert-tudtak-megmenteni-az-elhunyt-autoversenyzo-szerveivel.htmlJustin Wilson korábban arról rendelkezett, hogy felhasználhatják donorként a szerveit, ha meghal.Dr. LifeAFPÖt életet menthetett meg az agyhalott kisfiúhttp://www.life.hu/drlife/20150831-ot-eletet-menthetett-meg-az-agyhalott-kisfiu.htmlA debreceni klinikán agyhalottnak nyilvánították a kisfiút, aki a napokban súlyos autóbalesetet szenvedett. Dr. LifeThinkstockBrutális! 13 centis szarvai nőttek a kínai unikornis-néninekhttp://www.life.hu/drlife/20150828-13-centis-szarvai-nottek-a-kinai-unikornis-neninek.htmlLe kell műteni a 87 éves, kínai néni fejéről a 13 centis szarvát, mert fájdalmai vannak. Mostanában vérezni is szokott a példátlan kinövés. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.