A szülés óta állandó fájdalomban él egy nő

Forrás: Thinkstock -
áramütés csonttörés császármetszés égési sérülés szülés genetikai rendellenesség fájdalom változás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 37 éves nő egy ritka genetikai rendellenesség miatt korábban egyáltalán nem érzett fájdalmat. Első babája születésével azonban minden megváltozott.

A neve elhallgatását kérő nő hiába égette meg magát, vagy törte el a csontját fiatal korában, egyáltalán nem érzett fájdalmat. Amikor megszülte első gyermekét furcsa módon nemcsak, hogy elkezdett fájdalmat érezni, de ezek az érzések egyre kínzóbbá váltak.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Az orvosok császármetszéssel hozták világra a babát, mert féltek, hogy a fájdalomérzet hiányában a nő nem tudja majd, hogy mikor kell nyomni, és ez súlyos következményekkel járhatott volna. A szülést követően az első fájdalmakat egy izombecsípődés váltotta ki, ami feltehetőleg a beavatkozás következménye volt.

Azóta a nő állandó fájdalmat érez, hol a feje, hol a csípője fáj, hol a lábai zsibbadnak, és egy sima érintést is sokszor úgy érzékel, mint egy elektromos áramütést. Persze nehéz dolga van az orvosoknak, mert nem könnyű eldönteni, hogy valójában mekkora fájdalomról van szó, hiszen korábban nem is tudta a nő, hogy az egyáltalán mit jelent.

A nőt különböző kutatók vizsgálják, hogy többet megtudjanak erről a ritka rendellenességről, és arról, hogy mi okozhatta változást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.