Vírusos betegséggel diagnosztizálták az orvosok, majd kiderült, hogy rákja van

Forrás: dailymail.co.uk/Paul Webb -
paróka csomó limfóma orvos menyasszony köhögés Hodgin-kór rák gyógyulás röntgen
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 29 éves Polly Demetriou 2011 májusában kereste fel orvosát, mert egy csomót talált a kulccsontjánál. Az orvos először antibiotikum-kúrát írt fel neki, később azonban kiderült, hogy rákja van.

Amikor a gyógyszer hatására sem múlt el a betegség, több vizsgálatra is elküldték, végül a Hodgin-kór nevű betegséget diganosztizálták nála.

Polly Demetriou Forrás: dailymail.co.uk/Paul Webb

A Hodgkin-kór a limfómák – a nyirokrendszer rosszindulatú daganatos megbetegedéseinek – egyik típusa. A fiataloknál az egyik leggyakoribb daganatos megbetegedés. 1900 óta a diagnosztizált betegek egyötöde 24 év alatti volt az Egyesült Királyságban. A korán felismert betegség nagy eséllyel gyógyítható.

A fiatal lányt mindenki bíztatta, hogy nézze a dolog pozitív oldalát: „a limfóma viszonylag könnyen kezelhető és gyógyítható.” Amiatt azonban nagyon aggódott, hogy a termékenységére milyen hatással lesz a kezelés. Pollyt a diagnózis előtt fél évvel jegyezte el párja, Jon, akivel természetesen gyerekeket is terveztek. 2012 márciusában kiderült, hogy a kezelés hatásos, és gyógyultnak nyilvánították lányt. A pár májusban meg is tartotta az esküvőt, ahol parókában volt a menyasszony. A mézesheteket azonban el kellett halasztani, mert Polly a kezeléseket követően még mindig rosszul érezte magát.

Testvérével Forrás: dailymail.co.uk/Paul Webb

A következő év márciusában a lány köhögni kezdett, az orvos pedig röntgent javasolt. Április 5-én, egy évvel azután, hogy gyógyultnak nyilvánították, kiderült, hogy a rákja kiújult. „Ez volt az első alkalom, hogy sírni láttam Jont” – mondta Polly. Az orvosok szerint a kemoterápia nem nyújtott volna megfelelő segítséget, így őssejt-beültetést javasoltak. Szerencsére a lány testvére, Dave megfelelő donornak bizonyult, és a műtét is sikeres volt. Átlagosan tíz esetből hétszer hatásosnak bizonyul ez az eljárás, ahogy Polly esetében is, aki most már újra dolgozik, és reméli, hogy a betegséget végleg legyőzte a szervezete. „Még mindig élek és virulok – csak egy kicsit szelídebben élem az életet” – mondta a lány.

Elkerülhető a gyermekorvos? Kövesd tippjeinket!http://www.life.hu/drlife/20150907-gyermekkori-egeszseg-elkerulheto-a-gyermekorvos.htmlSem a gyerekek, sem a szülők nem mennek szívesen a gyermekorvoshoz. Ha el lehet kerülni, miért ne tennénk? Néhány házi praktikát érdemes megtanulni, így a kellemetlen élmény helyett otthon is meggyógyulhat a kicsi. Íme, néhány jól bevált tipp!Dr. LifeThinkstockHPV elleni oltás: közeledik a nyilatkozatok leadási határidejehttp://www.life.hu/drlife/20150909-a-hpv-oltashoz-szukseges-nyilatkozatok-leadasi-hatarideje-szeptember-11.htmlKözeledik a humán papilloma vírus elleni védőoltáshoz szükséges nyilatkozatok leadási határideje: a szülőknek szeptember 11-ig kell nyilatkozniuk arról, hogy kérik-e leánygyermekük számára a méhnyakrák elleni védőoltást - hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).Dr. LifeOrigoKivette a fültágítót, majd ledöbbent a látottakon http://www.life.hu/drlife/20150908-foltagito-csufitotta-el-az-amerikai-srac-fuleit.htmlAkinek volt már ilyenfajta testékszere, tudja, hogy ha egyszer ki kell venni a füléből, akkor nem biztos, hogy tetszeni fog a látvány. Egy amerikai fiú is megszabadult a fültágítótól, a tükörképe azonban sokkolta. Dr. LifeOrigoÉlet a kerekesszékben: „A bakancslistámon szerepel egy paralimpia teljesítése”http://www.life.hu/drlife/20150907-kerekesszekben-elve-is-boldog-a-sportolo-paralimpiara-keszul-interju.htmlSchober László számításait egy egészségi probléma húzta keresztbe, azóta kerekesszékben éli mindennapjait. Lacit nemhogy megtörte, sokkal inkább ösztönözte és a mai napig motiválja a kialakult helyzet. A mosolygós férfi nem zárkózik el az élet örömeitől, másokhoz hasonlóan ugyanúgy igénybe veszi a tömegközlekedést, dolgozik és sportol. Interjú. Dr. LifeOrigoDemcsák Zsuzsa megijedt az orvosi vizsgálat eredményétőlhttp://www.life.hu/drlife/20150908-demcsak-zsuzsa-a-tv2-musorvezetoje-megijedt-a-nogyogyaszati-vizsgalat-eredmenyetol.htmlA műsorvezetőnél egy korábbi, általános nőgyógyászati vizsgálaton daganatot találtak, ezért nagyon odafigyel szervezete jelzéseire.Dr. LifeFotó: Szabó Gábor - OrigoHalálra ette magát a 20 éves Samanthahttp://www.life.hu/drlife/20150908-egy-20-eves-lany-halalra-ette-magat.htmlSamantha Packham egyike azon brit fiataloknak, akit el kellett venni szüleitől, mert azok nem tudták kontroll alatt tartani egészségére ártalmas életmódját.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.