Elképesztő kezdeményezés! Fehérneműben pózoltak a sztómazsákos nők

Forrás: NORTHFOTO -
fehérnemű modell sztómazsák fotó nők szexi crohn-betegség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy csapat hölgy arra vállalkozott, hogy sztómazsákkal az oldalukon, fehérneműben vállalják a naptárfotózást.

A Crohn-szindrómában szenvedő nők levetkőztek, hogy bizonyítsák, a sztómazsák szexi is tud lenni.
A hölgyek, akik vállalták a fotózást, a betegségük miatt sztómazsákkal kénytelenek élni. Samantha Cawley, a fotózás szervezője elmondta, hogy a kezdeményezéssel azoknak a nőknek szerettek volna példát mutatni, akik párjuk előtt szégyellnek levetkőzni és megmutatni sztómájukat.

Forrás: NORTHFOTO

Mi az a sztóma?

Nagyon leegyszerűsítve a dolgot, ha a bélrendszer valamelyik szakasza megbetegszik, akkor olyan műtét válhat szükségessé, amely során eltávolítják a vastagbél (vagy a vékonybél) beteg részét. Attól függően azonban, hogy a bél mely szakaszát érinti a betegség, kialakíthatnak ideiglenesen, tehermentesítő sztóma nyílást, ám sok esetben ez kevésnek bizonyul, mert a végbél a záróizommal együtt eltávolításra kerül. A szakemberek ilyenkor állandó sztómát készítenek. A sztómanyílás tehát az a hely, ahol a széklet távozik a betegből. A Life.hu cikkéből még több infót megtudhatsz a sztómazsákról.

A modell, aki sztómazsákkal lépett a kifutóra

Tabukat döntöget Azmina Verjee. A negyvenéves, Crohn-betegséggel küzdő nő, aki felállt a kifutóra, hogy megmutassa, a test úgy is lehet szép, ha nem tökéletes – megnézheted őt a Life.hu cikkében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.