plasztikai beavatkozás implantátum mellműtét
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Számos országban felfüggesztették a brazil Silimed gyártotta implantátumok árusítását, miután fény derült a termék szennyezettségére. 

Nemcsak a mell-, hanem a mellkas-, far-, here-, vádli- és arcimplantátumok beültetését sem ajánlja elővigyázatosságból a gyógyszerek és gyógyászati termékek biztonságára felügyelő francia hatóság csütörtöki közleményében.

Forrás: Thinkstock

A brit egészségügyi hivatal azt javasolta, a gyártó egyetlen beültethető termékét se vegyék igénybe addig, amíg ki nem jelenthetik, hogy az implantátumok nem kockáztatják a páciensek egészségét. A svájci egészségügyi kormányzat hasonló ajánlást adott ki. A Silimed honlapján az olvasható, hogy a cég katalógusa több mint 5000 terméket tartalmaz, ezeket öt kontinens több mint 75 országába exportálják.

Az árusítást azután függesztették föl, hogy a német TÜV Süd független nemzetközi minőségtanúsító "szemcsék jelentétét állapította meg a mellimplantátumok felszínén". Ezután a TÜV Süd bejelentette az európai egészségügyi hatóságoknak, hogy időlegesen felfüggeszti a brazil gyártmányú termékek CE-jelzésének használatát, ami valójában az eszköz európai kereskedelmének tilalmát jelenti.
Az implantátumok európai eladásainak megelőző célú felfüggesztése öt évvel az után történt, hogy kirobbant a francia Poly Implant Prothese (PIP) szakadásveszélyes mellimplantátumainak botránya. A segédeszközt a becslések szerint 30 ezer francia és 300 ezer külföldi páciensnek ültették be.

Egy mellrákos nő históriája: „Még fél mellel is szeretett és szeretkezett velem”http://www.life.hu/drlife/20150924-egy-mellrakos-no-historiaja-meg-fel-mellel-is-szeretett-engem.htmlHalom Borbála dolgos édesanya volt, aki mindig vagányan vette az élet buktatóit, de egy novemberi napon teljesesen átfordult az élete: mellrákot diagnosztizáltak nála. Az első felocsúdása után még maga sem tudta, hogyan fog folytatódni az élete. Ez az ő története. Dr. LifeOrigoA Pszichológus Pasi: Mindenkinek szüksége van a mentális vírusirtásrahttp://www.life.hu/drlife/20150924-a-pszichologus-pasi-mindenkinek-szuksege-van-a-mentalis-virusirtasra.htmlManapság szinte divat magunkat és egymást is stresszelni. Majdnem mindenki rohan, aggódik valami miatt, akar valamit, amije nincs, panaszkodik valamiről és közben már szinte teljesen elfelejt élni. Dr. Life--Rékasi Károly: "Át kell formálni az életemet"http://www.life.hu/drlife/20150924-rekasi-karoly-szerencses-hogy-el-a-szivert-kampanyol.htmlRékasi Károly hálás a sorsnak, amiért élhet. A hétvégén a színpadon láthatjuk viszont, ám ezúttal más szerepkörben, mint amit eddig megszokhattunk tőle. Dr. LifeFotó: Hámori Zsófia/Life.huMelltapintás, altájékcsekkolás és társai: 5+1 szűrés, amit évente el kellene végeztetnünkhttp://www.life.hu/drlife/20150922-5-1-szures-amit-evente-el-kellene-vegeztetnunk.htmlA szűrővizsgálatok célja egyrészről a megelőzés, másrészről egyes betegségek lehetőleg még időben történő diagnosztizálása. Sok dolgot „házilag” mi magunk is szűrni tudunk, de vannak olyan szűrővizsgálatok, amelyekért időről időre érdemes szakembert felkeresnünk. Dr. Life--„Pedofil vagyok, de nem szörnyeteg" – Nyilvános blogot indított életéről egy pedofilhttp://www.life.hu/drlife/20150923-nyilvanos-blogot-inditott-eleterol-egy-pedofil.htmlTodd Nickerson írásaival azt szeretné elérni, hogy az emberek megtanulják elfogadni az olyan embereket, mint ő, és felhívja a figyelmet a szexuális irányultságok különbözőségére. Dr. Life--Így válik valóra több daganatos kisgyermek álmahttp://www.life.hu/drlife/20150923-daganatos-kisgyerekeket-varazsolt-mesehosse-egy-spanyol-fotografus.htmlVarázslatos fotósorozat készült olyan gyerekek közreműködésével, akik valamilyen rákos megbetegedéssel küzdenek. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.