Kórházi kezelésen a dalai láma: Orvosai pihenésre intik!

Forrás: AFP/Ben Stansall -
dalai láma kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A minnesotai Mayo klinikán vizsgálják ki a dalai lámát, aki amerikai orvosok tanácsára több októberi programját is lemondta egészségügyi okokból.

A klinika szóvivője a CNN-nek megerősítette a hírt a tibeti vallási vezető kivizsgálásáról, azt azonban nem árulta el, hogy miért szükséges a kórházi tartózkodás, illetve meddig tart majd.

Tendzin Gyaco a 14. dalai láma Forrás: AFP/Ben Stansall

Az amerikai hírtelevízió emlékeztetett, hogy múlt héten jelentették be: orvosai tanácsára a láma lemondta néhány októberi amerikai programját.

A 80 éves dalai láma az orvosok tanácsára néhány hétig pihenni fog a kivizsgálás után, így elmaradnak a coloradói egyetemen, Salt Lake Cityben és Philadelphiában tervezett beszédei.

A láma a kivizsgálás után visszatér az indiai Dharamszalába pihenni, ahol 1959-es száműzetése óta él.

A dalai láma nemrég ünnepelte a 80. születésnapját Forrás: AFP/Frederic J. Brown

A 10 leghasznosabb bölcsesség a dalai lámától

Őszentségéhez, a dalai lámához számtalan, saját életünkre is igaz és megfontolni való bölcsesség köthető. Mivel idén júliusban ünnepelte a dalai láma a 80. születésnapját, ez alkalomból összegyűjtöttük a 10 kedvenc idézetünket tőle.
Korunk egyik leghalásosabb betegsége: a rák – Hogyan előzhetjük meg?http://www.life.hu/drlife/20150927-a-rakos-megbetegedesek-fo-okai-es-tippek-hogyan-elozhetjuk-meg-a-gyilkos-kort.htmlAz emberen rögtön úrrá lesz a rettegés, és a félelem, ha rákos megbetegedéssel diagnosztizálják. Az ok nem véletlen, hiszen hiába fedezzük fel időben a tüneteket, a gyógyulás akkor sem biztos. Kíváncsiak voltunk, hogy vajon mit tehetünk az ellen, hogy mi is áldozatul essünk ennek a szörnyű kórnak. Dr. LifeThinkstockÁramolni, élvezni, extázisba esni – ennyitől függ a boldogságunk?http://www.life.hu/drlife/20150928-a-flow-elmelet-megalkotoja-sikeres-magyar-szarmazasu-pszichologus.html„Go with the flow!” – sokszor halljuk vagy használjuk ezt az angol kifejezést, mégsem tudjuk mindig pontosan, hogy mire vagy miért. Az elv egy magyar származású pszichológustól származik, aki nem mellesleg ma ünnepli 80. születésnapját.Dr. LifeThinkstockNem dolgozhat még Rékasi Károly - Se képernyő, se színpadhttp://www.life.hu/drlife/20150928-rekasi-karoly-ot-hetes-rehabilitaciora-megy.htmlRékasi Károly még egy kis időt kér, mielőtt újra visszatérne a képernyőre és a színpadra. Bár hetekkel ezelőtt már a Barátok közt stúdiójában mesélt a visszatérésről és a tervekről, most még is újra kellett tervezni az elképzeléseit. Dr. Life--Hoppá! Már David Hasselhoff is a botox híve? http://www.life.hu/drlife/20150928-david-hasselhoff-szepeszeti-beavatkozason-vett-reszt-ahol-botox-kezelest-kapott.htmlAz amerikai színész a napokban egy rögbimeccsen vett részt, ahol többen is megjegyezték, hogy a sztárnak túlságosan kisimultnak tűnik az arca. Dr. LifeOrigo"Abortálni kellett volna" – írták a kommentelők az agy nélkül született baba szüleinekhttp://www.life.hu/drlife/20150928-jaxon-buell-anencephaly-betegsegben-szuletett-agy-nelkul.htmlA fél koponyával és agy nélkül született baba, Jaxon Buell most ünnepelte első születésnapját. A kicsiről posztolt képek nagyon durva kommentcunamit indítottak el.Dr. Life--Terhesnek hitték az orvosok a 18 éves lányt - Később kiderült, rákja vanhttp://www.life.hu/drlife/20150928-riley-benado-18-eves-lanyt-terhesnek-hittek-az-orvosok-kiderult-hogy-petefeszekrakja-van.htmlRiley Benado puffadt hasa miatt fordult nőgyógyászhoz, ám először félrediagnosztizálták a fiatal lányt. Később kiderült, harmadik stádiumban lébő petefészekrákja van. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.