5 ok, amiért ősszel is sok vizet kell innunk

víz dehidratáció tippek dehidratáltság egészség szervezet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A forró nyári napokon nagy sláger a vízivás, szó szerint ez folyik a csapból is. Mi a helyzet az ősszel és a hidegebb idővel, vajon ugyanannyi folyadékra van szüksége a szervezetünknek?

1. Ugyanúgy dehidratáció léphet fel

A dehidráltság egyik szemmel látható, intő jele a száraz száj. Persze nem csak ezek a tünet léphet fel, ha kiszáradáshoz közelít a testünk: fejfájás, szédülés, alacsony vérnyomás, izomgörcsök is mind jelentkezhetnek.

Forrás: Thinkstock

2. Ugyanúgy mozgunk

A legnagyobb melegben szemmel látható és jobban érezhető a folyadék hiánya, egyszóval nincs kibúvó, ugyanúgy innunk kell hűvösebb időben még akkor is, ha ezt nem érezzük.

3. Ugyanúgy két litert kell innunk

Már korábban összeszedtünk praktikákat, amikkel könnyebben gyűrheted le a napi (elvárt) vízadagot. Azonban nem csak víz, de ételek formájában is hidratálhatod magadat - például az uborka víztartalma 96 százalék.

4. Ugyanúgy nem mindegy mit iszol

Nem mindegy mit juttatsz be a szervezetedbe, hiszen lehet, hogy az ellenkezőjét éred el és nem hidratál. ITT írtunk azokról az italokról, amiket ha lehetséges, kerülj el messziről!

Forrás: Thinkstock

5. Ugyanúgy rossz hatással van az egészségünkre

…ha nem iszunk. A víz élettani szerepe a szervezetben rendkívül sokrétű. Nem csupán fő alkotórésze a testet felépítő sejteknek, hanem számtalan biokémiai folyamat kiindulási és végterméke. Lehetővé teszi a vérkeringést és befolyásolja a vér összetételét. Biztosítja a megfelelő vérnyomást, részt vesz az emésztési és felszívódási folyamatokban, a salakanyagok kiválasztásában. Segíti a testhőmérséklet szabályozását és az egészséges sav-bázis egyensúly megtartását.

Gombák, szemölcsök, bacik? A védekezés nem csak az ágyban, a vízben is fontoshttp://www.life.hu/drlife/20150601-fontos-vedekezni-a-gombak-szemolcsok-es-bakteriumok-ellen-igy-ovd-a-borod-a-strandszezon-idejen.htmlNyáron mindenki szívesen tölti az idejét a vízparton, legyen szó strandolásról, tengerparti nyaralásról, vagy éppen egy balatoni csobbanásról. A természetes és mesterséges vizek közelében azonban sok kórokozó és baktérium leselkedik a strandolókra, így neked is érdemes betartanod pár tanácsot és szabályt, hogy a nyaralás minden percét kiélvezhesd.Dr. LifeThinkstockNem gyógyítja a rákot a Preventa víz – lecsapott a GVHhttp://www.life.hu/drlife/20150113-a-preventa-viz-nem-gyogyitja-a-rakot-a-gazdasagi-versenyhivatal-30-milliora-birsagolta-a-ceget.htmlA Gazdasági Versenyhivatal jogsértést állapított meg a HYD Rákkutató és Gyógyszerfejlesztő Kft. Preventa termékeinek reklámozásával kapcsolatban. Így 30 millió forint bírságot szabott ki a cégre.Dr. Life--Újabb menekült gyermek holtestét mosta partra a víz http://www.life.hu/news/20150918-egy-menekult-kislany-holtestet-mosta-partra-a-viz-torokorszagban.htmlAlig tértünk magunkhoz a hároméves kisfiú, Ajlan Kurdin fotója láttán, akinek a holtestét még szeptember elején találták a dél-törökországi Bodrum tengerpartján, most újabb halott gyermeket találtak. NewsOrigoBeyoncé a víz alatt is mesésen szól - Elképesztő videoklip!http://www.life.hu/kult/20150918-beyonce-uj-dallal-rukkolt-elo-mely-az-ocean-legmelyerol-szol.htmlMég egy ideig biztosan várunk kell, amíg a világhírű popdíva új albummal jelentkezik. Addig is több dalban közreműködik, melyek közül a legelképesztőbbre bukkantunk.Kult--Óriási csőtörés a Kolosy térnél – Vízben úszik a kereszteződéshttp://www.life.hu/news/20150904-oriasi-vizoszlop-az-obudai-kolosy-ternel-feltehetoen-csotores-miatt.htmlKörülbelül 15 méter magas vízoszlop áztatja a piros lámpánál várakozókat az óbudai Kolosy térnél.NewsOrigoÉrdekel a víz alatti világ? Lenyűgöző akváriumok, amitől eláll a szavad!http://www.life.hu/lifeutazas/20150827-szuper-akvariumok-a-vilagban-genova-durban-berlin.htmlHa volt már valaha saját akváriumod, akkor pontosan tudod, hogy nem olyan egyszerű a gazdájának lenni: ügyelni a víz minőségére, megfelelően etetni a halakat, ellenőrizni a növények állapotát... Képzeld csak el, hogy mennyi időt, energiát és odafigyelést igényel ezeket a több millió literes tartályokat karbantartani, hogy minden látogatónak elakadjon a lélegzete a látványtól!Utazás--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.