Agydaganattal küzd Ordina Tibor távolugró: Kitartóan harcol a gyilkos kórral!

Forrás: Facebook -
agydaganat ordina tibor rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 29-szeres országos bajnok, egykori válogatott hármas- és távolugró tizenegy éve küzd a betegségével. Utoljára az idén májusban műtötték meg, azóta kemoterá­piás kezeléseket kap, s bár élete legnehezebb csatáját vívja, keménységével példát mutat: nem szabad feladni a reményt!

"Akármilyen szörnyű a helyzet, harcolok a gyógyulásomért. Nem egyszerű betartani a szabályokat, figyelni kell az étkezésekre, a folyadékfogyasztásra, nem ehetek például cukrot, fehér lisztet, s fontos a változatos étrend" - nyilatkozta Tibor.

Forrás: Facebook

"Rengeteget jelent a családom szeretete, támogatása" - mondta Ordina a Blikknek, akit arra kértek, a Rákbetegek Országos Szövetségének közelgő évfordulós ünnepségén beszéljen arról, hogyan dacol egy sportoló a betegséggel.

Mint ismeretes, az egykori atlétánál 2004-ben diagnosztizáltak agydaganatot, hosszú kezelések után, hét évre rá megoperálták. Az idén hirtelen romlott az állapota, május 12-én életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Júliusban kezdődött kemoterápiás kezelése, s azóta is tart. Barátai, ismerősei egykori munkahelyén, a Dunakeszi Teniszklubban sportnapot szerveztek a javára, így nyújtva anyagi segítséget neki és családjának, hogy a fontos, ám drága étrendkiegészítőket, gyógyszereket meg tudják vásárolni.

Ordina Tibor válogatott ugróként ott volt az atlantai olimpián, vb-nyolcadik lett 1997-ben.

Persze lelkileg is megterhelő Ordinának az, amin átmegy, ezért orvosai javaslatára egyszer-egyszer elviszik volt munkahelyére, hogy a tréner találkozzon korábbi tanítványaival, még ha edzéseket nem is képes tartani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.