Brutális balesetet élt túl Carlos Sainz Forma-1-es pilóta

Forrás: AFP/Andrej Isakovic -
szabadedzés Carlos Sainz Forma-1 baleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Orosz Nagydíj harmadik, szombat délelőtti szabadedzésén óriási balesetet szenvedett a Toro Rossó-s Carlos Sainz. Fékezés nélkül szállt bele a falba.

A baleset után piros zászlóval azonnal megszakították a körözést, majd néhány perccel később a versenyigazgatóság jelezte, hogy nem is indítják újra - írja a vezess.hu.

Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A spanyol pilóta a 13-as kanyarban nyílegyenesen futhatott a TecPro korlátok alá. Visszajátszás és rádiókapcsolat híján sokáig csak találgatni lehetett, mi történt és hogy van a pilóta. Szerencsére a hosszas mentéssel az autóból kiemelt versenyző eszméletén volt, a hordágyról már felemelt hüvelykujjával jelezte, hogy megvan.

"Carlos eszméleténél van, az orvosok foglalkoznak vele, majd meglátjuk, képes-e folytatni a versenyhétvégét" - nyilatkozta a Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost. A pálya orvosi központjában elvégzett első vizsgálat után a 21 éves spanyolt helikopterrel kórházba szállították. A csapatfőnök később közölte, hogy Sainznak nincs törése, sem agyrázkódása. Az időmérőn biztosan nem vesz részt, a Toro Rosso vasárnapra azért felkészíti az autót, de nem várják el a pilótától, hogy rajthoz álljon.

Sainz a kórházban már a tévében figyelte az időmérőt, éjszakára bent tartják, de nem kizárt, hogy holnap versenyezhet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.