Életünk első három évében eldőlhet, hogy kövérek leszünk-e

Forrás: Thinkstock -
kövérség elhízás táplálkozás étkezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sajnos nem ismeretlen jelenség Magyarországon az elhízás. Mindenki másra fogja, van, aki a genetikára, van, aki a mozgásszegény életmódjára. De lehet, hogy már gyerekkori hibákra visszavezethető?

Táplálkozáskutatók szerint az elhízottaknak nagyjából 30 százaléka élete első ezer napjában túl sok fehérjét evett. A csecsemőknek a legjobb az anyatej, és a tápszerek közül is azt kell adni a gyereknek, amely arra hasonlít a fehérjeösszetétel szempontjából - közölte a Magyar Gyermekorvosok Társasága.

Forrás: Thinkstock

Dr. Berthold Koletzko szerint az elhízott felnőttek csecsemőkorukban túl gyorsan gyarapodtak, túl sok fehérjét kaptak. Több kutatás szerint a túlzott mennyiségű fehérje két és félszeresre növeli a kockázatát a gyerekek elhízásának.

Bátor, cisztás fibrózisban szenvedő nők fedték fel sebeikethttp://www.life.hu/drlife/20151013-fotosorozat-cisztas-fibrozisos-beteg-nokrol.html77 cisztás fibrózisban szenvedő nőt fényképezett Ian Pettigrew, aki szeretné bemutatni, milyen gyönyörűek azok a nők, akik a szörnyű kórral harcolnak. Dr. Life--Döbbenetes! E.coli baktériummal volt fertőzött az online vásárolt anyatejhttp://www.life.hu/drlife/20151012-ecoli-bakteriummal-fertozott-volt-az-online-vasarolt-anyatej.htmlAkár halálos betegséget is okozhatnak azok a baktériumok, amelyeket online árult anyatejben találtak Nagy-Britanniában. Dr. Life--5 figyelmeztető jel, ami szembetegségre utalhathttp://www.life.hu/drlife/20151008-5-figyelmezteto-jel-ami-szembetegsegre-utalhat.htmlTávollátás, rövidlátás, öregszeműség, kötőhártya-gyulladás és szemszárazság – néhány szemészeti probléma, amelyek megkeserítik a mindennapokat és kezeletlenül egyszerű tevékenységekben is akadályoznak. Dr. Nagy Mária szemész szakorvos összegyűjtötte a legfontosabb tüneteket, amelyek szembetegségre utalhatnak. Dr. LifeThinkstock"Táplálni a világot, energiát adni az életnek” - Valóban mindenhol tudatosan étkeznek?http://www.life.hu/drlife/20150929-elelmezesi-helyzet-ma-magyarorszagon-es-vilagviszonylatban.htmlMájusban kezdődött el a milánói expó, amelynek mottója "Táplálni a világot, energiát adni az életnek". A kreatív újrahasznosítás jegyében telik a rendezvény. De vajon mi a helyzet Magyarországon és a világon élelmezés terén? Utánajártunk. Dr. Life--Megható! Összefogtak a focisták Lázár Bencéérthttp://www.life.hu/drlife/20150929-osszefogtak-a-focistak-lazar-benceert.htmlA fiatal sportoló, Lázár Bence leukémiával küzd. A hétvégén „Gyógyulj meg, Bence!” feliratú pólókban játszottak a focicsapatok, így támogatva a beteg labdarúgót.Dr. Life--Elütötték Hajdú Millát - Szerencsére már jól vanhttp://www.life.hu/drlife/20150910-kocsi-ele-szaladt-sarka-kata-kutyaja-hajdu-milla.htmlNagyon megijedt a Hajdú-család. Kis kedvencük, Hajdú Milla, az uszkár balesetet szenvedett, de szerencsésen megúszta.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.