Sokkoló! Jógázás közben tört el a férfi combcsontja

Forrás: Thinkstock -
baleset combcsont mozgás jóga sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Felügyelet nélkül jógázott, végül a kórházban kötött ki, mikor megröntgenezték még az orvosok sem hittek a szemüknek.

A jógarajongó férfi éppen egy olyan pozícióban volt, ami a csípőizmok intenzív megfeszítésével jár, amikor hangos reccsenést hallott és iszonyú fájdalmat érzett. Azonnal kórházba szállították, ahol kiderült, hogy eltört a combcsontja, s rögtön meg kell műteni – írja a Daily Mail.

Forrás: Thinkstock

A 39 éves páciens már két éve jógázott, az esetet megelőző nyolc hétben napi egy órát foglalkozott vele. Egy reggeli órán kezdte el felügyelet nélkül a pozíciót, ami a sérülését okozta. A sürgősségi osztály orvosainak feltűnt, hogy a férfi egyik lába rövidebb, és a sérülés miatt csípőből kifordult. A röntgenfelvétel törést mutatott a combcsont száránál. A szakértők úgy vélik, hogy

ez az első eset, amikor valaki jógázás közben sérült így meg.

A combcsont egyébként az emberi test leghosszabb, legerősebb és legnehezebb csontja, súlyunk nagy részének elbírója.

Combcsonttörés általában nagy erőhatásra következik be, fiataloknál pedig jellemzően nagysebességű közúti baleseteknél. A pórul járt jógázó combjába speciális tartórudat ültettek, és kis bemetszésen keresztül mindkét végén összecsavarozták a csontot, hogy megfelelően gyógyuljon. Tíz nappal a beavatkozás után hazamehetett, öt hónappal később pedig fájdalommentesen járni tudott. Azóta ismét jógázik, bár kerüli a megerőltető pózokat.

Mi azért óva intenénk a sok magán gyakorlástól, esetleg másik mozgást ajánlanánk neki a további balesetek elkerülése végett.

Papadimitriu Athinát lányai ápolják nyílt lábszártörése utánhttp://www.life.hu/drlife/20151001-papadimitriu-athina-szineszno-mar-mankoval-jar-lovasbalesete-utan-ahol-nyilt-labszartorest.htmlA színésznőnek, aki bár az öngyógyítás híve, lovasbalesete után kénytelen volt beleegyeznie a kórházi kezelésekbe. Papadimitriu Athinát pedig az orvosok mellett lányai ápolják. Dr. Life--Koponyatörés orrfújás miatt, aktus után amnézia? - Nagy bajt okozhatnak az ártalmatlan tevékenységekhttp://www.life.hu/drlife/20150112-kulonleges-betegsegek-koponyatores-szex-amnezia.htmlAz emberi leleményesség határtalan, ha arról van szó, hogy kárt okozzunk önmagunknak. Listánkon olyan, látszólag "ártalmatlan" tevékenységek szerepelnek, amelyek súlyos egészségkárosodásokat okozhatnak.Dr. Life--Csigolyatörés volt a legsúlyosabb sérülés a Szigeten - Lebénult a beteghttp://www.life.hu/drlife/20140818-az-idei-szigeten-csigolyatores-szivinfarktus-es-tudoembolia-is-volt-1700-an-kaptak-egeszsegugyi.htmlCsaknem ezerhétszázan kaptak egészségügyi ellátást az idei Szigeten. Az esetek között volt csigolyatörés, szívinfarktus és tüdőembólia is.Dr. LifeFotó: Hámori Zsófia/Life.huSzerencsétlen baleset! Csontját törte a Forma-1-es pilótahttp://www.life.hu/drlife/20150919--kevin-magnussen-eltorte-a-kezet-egy-biciklibalesetben.htmlNem utazott el csapatával Szingapúrba Kevin Magnussen, aki kedden eltörte a bal kezét egy kerékpárbalesetben.Dr. Life--A marihuána óvja a csontokat? Igen!http://www.life.hu/drlife/20150729-marihuana-fu-csont-kutatas-szakerto.htmlSzámos amerikai államban legális lett a marihuána használata, persze kizárólag gyógyászati célokra. Egy új tanulmány szerint a marihuána nem pszichoaktív összetevője, a kannabinoid segítheti a csontsérülések gyógyulását.Dr. LifeThinkstockVarga Győző csontritkulásban szenvedhttp://www.life.hu/drlife/20150618-varga-gyozo-csontritkulassal-kuzd-most-derult-ki.htmlAz Irigy Hónaljmirigy énekesét hidegzuhanyként érte a hír, amikor az orvos közölte vele: csontritkulásban szenved.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.