Egyedülálló! Megjelentek az első élethű mellprotézisek rákos betegeknek

Forrás: Northfoto -
mell betegség mellrák műtét protézis masztektómia melleltávolítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mellbimbó, anyajegy, mi több, tetoválás és piercingek - Lesley Sanderson a legapróbb részletekig kidolgozza az általa megálmodott mellprotéziseket.

A Dorset Orthopaedic immár 2 éve dolgozik a korábban masztektómián átesett Lesley Sandersonnal karöltve, hogy megalkossa az első olyan mellprotéziseket, amelyek élethű utánzatai az igazi kebleknek.

Forrás: Northfoto

A korábban mellrákkal küzdő Sanderson ötlete nyomán szabadalmaztatott ciciprotézisek szilikonból készülnek, mindenki számára egyedileg, hogy a színárnyalattól kezdve a méretig minden passzoljon.

A protézisek Lesley Sanderson ötlete nyomán készültek Forrás: Northfoto

Jelenleg a masztektómián átesett betegek ugyanis vagy a sebészi rekonstrukció, vagy a melltartót kitöltő, sokszor „csirkemellnek" csúfolt protézis közül választhatnak – előbbi hegeket hagyhat, a másik miatt azonban a kivágott topoknak és blúzoknak inthetnek búcsút a női páciensek.

A nemrég bemutatott élethű mellprotézisek vízállók, úszás és fürdés közben is a helyükön maradnak, szakértők meggyőződése szerint pedig hamarosan nők százainak segíthetnek, és hamarosan 2000 angol font (kb. 853 ezer forintért) ellenében bárki számára beszerezhetők lesznek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.