Cigi? Szoli? Ivóvíz? Ezek a legrákkeldőbb dolgok a WHO szerint

Thinkstock -
vegyület élelmiszer rákkeltő anyagok rák (betegség)
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A WHO kiadott egy listát 116 olyan vegyületről, amelyeket nem érdemes sem megenni, sem belélegezni, ugyanis nagyon rákkeltőek.

A 116 leginkább rákkeltő dolog listáját természetesen a dohányzás nyitja, ezt követi a szoláriumozás, de szerepel köztük a kéményseprés és a széntüzelés is.

Thinkstock

A 116 tételből álló lista első tizenöt helyén állnak a következők:

1. Dohányzás
2. Szolárium
3. Aluminium termékek
4. Arzén az ivóvízben
5. Auraminnal színezett termékek
6. Csizma és cipőgyártás, illetve javítás
7. Kéményseprés
8. Széntüzelés
9. Kőszénkátrány desztilláció
10. Kokszgyártás
11. Bútorgyártás
12. Vörösvasérc bányászat (felszín alatti) radon kitettséggel
13. Passzív dohányzás
14. Vas és acélöntés
15. Izopropanol előállítás (savas eljárással)
Ilyen egy nővér élete: „Imádkoztam, hogy ma senki ne haljon meg a karjaim között” http://www.life.hu/drlife/20151028-novernek-lenni-kemeny-dolog-egy-bennfentes-elmeseli-szemelyes-elmenyeit-tortenet.htmlA betegellátási feladatok Brie Gowen egy kemény szakmát választott magának: amellett, hogy anya, nővérként dolgozik egy kórházban. Őszintén leírta véleményét erről a kemény, embert próbáló munkáról, amely sok szakmabeli ember kiégését is okozza hosszútávon – ő mégis folyamatosan talál benne örömforrásokat. Dr. LifeThinkstockMegrázó fotósorozatot közölt Stella McCartneyhttp://www.life.hu/drlife/20151029-stella-mccartney-divattervezo-masztektomian-atesett-nok-sebhelyeirol-keszult-fotosorozatot-kozolt.htmlMasztektómián átesett nők sebhelyeiről készült képsorozatot tett közzé honlapján Paul McCartney divattervező lánya. Dr. Life--Megdöbbentő! Király L. Norbi feltöltette az ajkaithttp://www.life.hu/drlife/20151029-kiraly-l-norbi-az-rtl-klub-xfaktor-enekese-feltotette-az-ajkait.htmlElőször azt hittük, az énekes megirigyelte a playmate-ek kacsacsőrajkait, de kiderült: ennél nyomósabb oka volt a plasztikáztatásra. Dr. Life--Így stresszel a gyomor – ez történik belül, amikor idegeskedsz!http://www.life.hu/drlife/20151028-ez-tortenik-a-stressz-hatasara-a-gyomorban-szakertovel.htmlGyomorégés, gyomorfájdalom, stressz. Mi az összefüggés közöttük? A mindennapi problémákat és az abból fakadó fesztültséget előbb-utóbb a testünk is megsínyli, ezzel jelezve, hogy lassítanunk kell(ene) a tempón. Azonban nem mindegy, hogy mikor kapunk észbe, hiszen a kezeletlen gyomorbántalmak komoly és akár évekig tartó egészségi problémához vezethetnek. Egy szakértővel közelebbről is megvizsgáltuk a témát! Dr. Life--Kellemetlen szájszagod van? Ez lehet az oka!http://www.life.hu/drlife/20151028-hiaba-a-rendszeres-fogmosas-akkor-is-lehet-kellemetlen-a-szajszagunk-itt-a-megoldas.htmlEgy amerikai fogorvos szerint a nyelvünk kinézete is nagyban árulkodik arról, hogy rossz szagú-e a lehelhetünk. Bár sok minden közrejátszhat a kellemetlen szájszagban, főleg az élelmiszerek megválasztására kell ügyelnünk. Dr. Life--Rákot okozhat a halloweeni arcfestés?http://www.life.hu/drlife/20151027-sulyos-kovetkezmenyekkel-jarhat-a-halloween-alkalmabol-hordott-arcfestek.htmlA Halloween jelmezek gyakori tartozékai a különféle extravagáns arcfestések, melyek a bulizni vágyók számára minden évben új kihívást jelentenek.Bőrgyógyászok szerint azonban mindez igen veszélyes szórakozás, mivel a festékek akár komoly allergiás reakciókat is okozhatnak.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.