Nem semmi! A levegőben mentette meg egy lány életét Tabaré Vázquez uruguayi államfő

Forrás: AFP/Rodrigo Buendia -
Uruguay életmentés Tabaré Vázquez
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A korábban orvosként dolgozó államfő épp Párizsba repült, amikor valaki bajba került a gépen. A politikus nem habozott segíteni.

Gyakorolhatta régi hivatását Tabaré Vázquez uruguayi államfő, aki múlt hétfőn Párizsba repült, hogy találkozzon Francois Hollande francia elnökkel. A járaton ugyanis rosszul lett egy allergiás francia lány, aki fulladozni kezdett - tájékoztat az Origo.

Forrás: AFP/Rodrigo Buendia

A pilóta a hangosbemondón megkérdezte, hogy van-e orvos a fedélzeten, mire az elnök és háziorvosa azonnal felkelt, hogy segítsen. A 17 éves lánynak először szájon át adtak gyógyszert, amikor azonban nem javult az állapota, egy intravénás injekciót adtak be, ami segített a betegen.

A lány egy hokibajnokságon vett részt Argentínában, és valószínűleg olyan ételt evett, amely diót tartalmazott, ez váltotta ki nála az allergiás rohamot. Az Air France pilótái konzultáltak a két doktorral, hogy leszálljanak-e Brazíliában, mert épp az Atlanti óceán átszelésére készültek, de a beteg állapotának javulása miatt abban maradtak, hogy folytatják az utat.

Tabaré Vázquez (jobbra) később talákozott Francois Hollande francia államfővel Forrás: AFP/Alain Jocard

Zelarayán elárulta, hogy az uruguay elnöknek ez már a harmadik esete volt, amikor egy repülőúton szükség volt a segítségére. A másik két eset a 2005-től 2010-ig tartó első elnöksége alatt történt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.