Házasként nagyobb eséllyel éljük túl a szívműtéteket!

Forrás: Thinkstock -
műtét házasság megelőzés szívderítő gyógyszer szívműtét kutatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gondolnád, hogy a házasságban élők kevesebb eséllyel viselik rosszabbul a szívműtétet az elváltakkal vagy az özvegyekkel szemben? Ez derül ki egy nemrég végzett kutatásból!

A nem házas embereknek magasabb a halálozási aránya vagy a halálozási kockázata műtét után – mondja Dr. Rachel Werner, a JAMA hírlevelében publikált tanulmány társszerzője és a University of Pennsylvania docense. A kutatóknak az volt a céljuk, hogy a műtéten átesett idős betegek egészségi kilátásainak a különbségeit feltárják.

Dr. Life, Szívderítő, Házasként nagyobb eséllyel éljük túl a szívműtéteket!, házasság, műtét, kórház, ebéd Forrás: Thinkstock

Hogy a nem házasságban élők hány százalékkal nagyobb kockázatnak vannak kitéve és miért jobb az egészségünknek, hogyha házasok vagyunk kiderül a Szívderítő.hu cikkéből.

Elképesztő! Testén kívül hordja a szívét egy orosz kislányhttp://www.life.hu/drlife/20151104-sulyos-rendellenesseg-kivul-hordja-a-szivet-egy-kislany-nem-lehet-megmuteni.htmlVirsaviya Borun egy igen ritka rendellenességgel jött világra: a mellkasán kívül van a szíve, amit egy vékony bőrréteg fed le. A látvány rémisztő, de egyben csodálatos is. Dr. LifeOrigoSzívműtéten esett át a Csillag születik sztárja, Gomeshttp://www.life.hu/drlife/20151103-gomes-tancos-eletmento-szivmuteten-esett-at.htmlÚjabb életmentő beavatkozáson esett át a Csillag születik egykori táncosa, Gomes. Szívkoszorúér-műtétje volt. Dr. Life--Minél többet stresszel a gyerek, annál biztosabb, hogy szívbeteg leszhttp://www.life.hu/drlife/20151030-minel-tobbet-stresszel-a-gyerek-annal-biztosabb-hogy-szivbeteg-lesz-veszelyesebb-mint-a-felnottkori.htmlA tartós, gyerekkorban induló és esetleg egészen felnőttkorig kitartó stressz növeli a szív- és érrendszeri, valamint az anyagcsere-betegségek felnőttkori kockázatát – ezt állapították meg brit tudósok több mint 6700 ember adatainak elemzése nyomán. Dr. Life--Halálos vírus támadta meg a 26 éves modellt – Szívátültetésre lesz szüksége!http://www.life.hu/drlife/20151028-bec-craven-modellt-gyilkos-kor-tamadta-meg-szivatultetesre-van-szuksege.htmlA gyönyörű modell, Bec Craven Balin nyaralt, amikor elkapta a gyilkos kórt. A vírus teljesen kikezdte a szívét, ami ma már csak egy beépített pumpával működik. Dr. Life--Így tartja magát formában a szívdöglesztő Decker Ádámhttp://www.life.hu/drlife/20151009-vizilabda-vilagbajnok-decker-adam-vitaminokkal-tartja-magat-es-immunrendszeret-formaban.htmlA helyes világbajnok vízilabdázó, Decker Ádám keményen edz, versenyekre készül, fiatal sporttehetségeket mentorál, második diplomáját csinálja, júliusban pedig apuka lett. Ilyen aktív életmód mellett „kétméteres” immunrendszere bizony támogatásra szorul. Most megosztja velünk, hogyan tartja magát formában. Dr. Life--Jó a szívnek és hosszabb életet biztosít: a koffein csodáihttp://www.life.hu/drlife/20150827-amiket-eddig-nem-tudhattal-a-koffeinrol-most-kiderul.htmlA koffein meghosszabbítja az életet, ám (a dohányosok sajnálatára) a nikotin felgyorsítja a koffein felezési idejét, ezáltal a kávé élénkítő hatása rövidül. De ez csupán néhány furcsaság erről a legális élénkítőszerről - van még pár!Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.