Bence vakon született, de nem adja fel az álmait - Ma már meséket ír!

Forrás: AFP/Daniel Roland -
műtét kisfiú írás mesekönyv vak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 10 éves kisfiú nap mint nap sok nehézséggel néz szembe, mégsem gondolja, hogy rossz lenne az élete. Rendszeresen sportol, verseket és meséket ír.

Bence mindkét szemére vakon született. Ötéves koráig öt műtéten kellett átesnie, de a sok szenvedés végül kifizetődött: ma már gyengénlátónak számít, ami óriási változás az életében. A kisfiú azóta egy nagyon erős, speciális bifokális szemüveget kapott, amivel sokat segítettek az állapotán - írja a Blikk.

Illusztráció Forrás: AFP/Daniel Roland

"Egy anyának sem könnyű a helyzete, de így még nagyobb kihívás volt minden nap. Nehéz volt beilleszkednie az osztályába, ezért később váltani is kellett. Szerencsére a mostani csoportban már nagyon jól érzi magát. A sportot 5 éves korában kezdte, eleinte azért, hogy sportoljon valamit, amit gyengénlátóként is tud űzni. Szinte érthetetlen, de annak ellenére, hogy jóformán nem is látott, már 3 éves korában megismerte a nagybetűket, és 4,5 évesen olvasott. A verseket pillanatok alatt megtanulta, majd 5-6 évesen elkezdett rímeket fogalmazni, 3. osztályosan pedig már egyre komolyabb verseket és meséket írt" - mesélte Ildikó, Bence édesanyja.

"Később is az írással szeretnék foglalkozni: szívesen adnék ki mesekönyveket, és a költészet is nagyon leköt" - mondta a mosolygós kisfiú, aki nem tartja magát hősnek, csak egy olyan gyereknek, aki azt teszi, amit kell.

Megdöbbentő! Rákot okozhat a samponhttp://www.life.hu/drlife/20151115-egy-kutatas-szerint-a-sampon-mellrakot-okozhat.htmlMegdöbbentő dologra világított rá egy nemrég elvégzett kutatás: még a hajmosás sem veszélytelen, a samponok használata ugyanis nagy szerepet játszhat a mellrák kialakulásában. Dr. LifeThinkstockMár az orvosok is figyelmeztették: nem hízhat többet a terhes Kim Kardashianhttp://www.life.hu/drlife/20151112-kim-kardashian-terhes-valosagshow-sztart-orvosai-figyelmeztettek-hogy-ne-hizzon-tobbet.htmlA valóságshow-sztár eddig közel 25 kilót szedett fel második terhessége alatt, ezért orvosa megálljt parancsolt hízásának. Dr. Life--Brutális valóság! Így fest egy nő a masztektómia utánhttp://www.life.hu/drlife/20151111-kerry-mansfield-fotos-masztektomiaja-utan-fotozta-magat.htmlA masztektómia előtt kezdte fotózni magát Kerry Mansfield, akinél 2005-ben diagnosztizálták a mellrákot. Dr. Life--Magyar celebpasik, akik sikeresek és még jótékonykodnak ishttp://www.life.hu/drlife/20151106-istenes-bence-pachmann-peter-fluor-tomi-csonka-andras-kampany-ferfi-peldakep-magyar.htmlEgy férfimagazin kezdeményezést indított el, amelyhez híres magyar celebek is csatlakoztak. A kampány célja, hogy olyan példaképeket állítson a közérdemű elé, akik nem csak munkájukban sikeresek, de emellett nyitott szemmel nézik a világ problémáit és karitatív munkákat is végeznek. Dr. Life--Így előzd meg a téli depressziót!http://www.life.hu/drlife/20151106-tegyel-a-teli-depresszio-ellen-ezekkel-a-praktikakkal-nem-leszel-lehangolt.htmlMár régen magunk mögött hagytuk a napos és meleg hónapokat és az ősz eddig kegyes volt hozzánk, ennek ellenére, sok embert megviselnek a hidegebb, napfényben és színben szegényebb hónapok. Kis Nórát, a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet pszichológusát, a Lelki Egészség munkacsoport vezetőjét kérdeztük a téli depresszió okairól, kezelési lehetőségeiről. Dr. Life--Gyakran szédülsz felkelés után? Vigyázz, ez komoly bajt jelenthet!http://www.life.hu/drlife/20151106-a-felkeles-utani-szedules-betegsegre-hivhatja-fel-a-figyelmet.htmlA felkelés után gyakran jelentkező, percekig tartó szédülés hátterében egészségügyi probléma állhat, ezért érdemes rá jobban odafigyelni! Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.