személyiségzavar Vakság agysérülés tanulmány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meglepő tanulmány készült egy nőről, aki húszévesen, egy balesetben veszítette el a látását. A személyiségzavara miatt azonban mégis előfordul, hogy néha lát.

A tanulmányban BT néven emlegetik a hölgyet, akinek a vakságát agysérülés okozta, szeme pedig teljesen ép maradt. A nőnél személyiségzavar is kialakult, amivel orvoshoz fordult. A terapeuta megállapította, hogy tíz különböző személyisége van, melyek nemükben, korukban, viselkedésükben is eltérnek. Négy év terápia után derült ki, amikor a nő rövid időre látni kezdett, hogy a személyiségei között vannak látók és vakok is.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

Természetesen több vizsgálatot is elvégeztek, hogy biztosan tudják, a nő nem szimulálja a vakságot. A tesztek végül teljes bizonyossággal megállapították, hogy valóban vannak látó és vak személyiségei is a nőnek, amiről korábban soha nem hallottak az orvostudományban.

Télen se add fel a sportolást!http://www.life.hu/drlife/20151124-telen-se-felejtsuk-el-a-sportolast-igy-kerulhetjuk-el-a-sportbaleseteket-is.htmlBeköszöntött a hideg idő, Európában már több országban havazik, ha folytatódik a lehűlés, akkor talán hamarosan már nálunk is elő lehet készíteni a szánkót és a korcsolyát. Milyen sportokat lehet űzni a havas, hideg időben, mire érdemes odafigyelni, hogy az önfeledt szórakozás során elkerüljük a balesetveszélyes helyzeteket? Dr. LifeThinkstockMegrázó videót tett közzé a partidrog miatt súlyos agykárosodást szenvedett fiúhttp://www.life.hu/drlife/20151125-jordy-hurdes-ecstasy-miatt-szenvedett-sulyos-agykarosodast-masokon-is-segiteni-akar.htmlA kábítószer használat veszélyeire hívja fel kortársai figyelmét az a fiatal srác, aki ecstasy miatt szenvedett agykárosodást. Dr. Life--Autóbalesetet szenvedett Pumped Gabohttp://www.life.hu/drlife/20151124-autobalesetet-szenvedett-pumped-gabo.htmlGabo a közösségi oldalán osztott meg egy fotót a kórházi ágyából.Dr. LifeOrigoÖsszeesett a forgatáson Kim Cattrallhttp://www.life.hu/drlife/20151124-kim-cattrall-a-szex-es-new-york-samathaja-sulyos-beteg.htmlLinda című új darabja próbáján esett össze a gyönyörű színésznő. Dr. LifeStressz és kapcsolaterősítés - Így hat rád egy kiadós ölelkezéshttp://www.life.hu/drlife/20151124-ez-tortenik-a-testedben-akkor-ha-olelkezel-valakivel.htmlEgy friss kutatás szerint minél hosszabban ölelkezünk össze valakivel, annál inkább elősegíthetjük a kötődést, és annál egészségesebbek is leszünk. Dr. Life--Gyógyszer helyett természetesen - Így küzdj a nátha ellen! http://www.life.hu/drlife/20151123-igy-kuzdj-a-natha-ellen-tippek-ha-mar-megbetegedtel-es-segitseg-a-megelozesben.htmlMár nyakunkon van a tél és vele együtt a mínuszok is. Bár sokan szednek különböző vitaminokat, és a napi étkezésükbe beépítik a zöldséget és a gyümölcsöt, a megfázás így is utoléri őket. Ilyenkor már maga a létezés is nehezünkre esik, és akár hetekig szenvedhetünk otthon a papír zsebkendők és orrcseppek világában. Mielőtt elkeserednél, adunk pár tippet, mit tegyél, ha az influenzaszörny téged is megtalál. Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.