Betegségek, melyek jelei észrevehetőek a kezünkön

Forrás: Thinkstock -
betegség tünet parkinson-kór kéz egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A testünk sokszor jelez, ha valami nincs rendben velünk. Az emberek általában elsiklanak felettük, pedig a gyors reagálás sokszor életeket menthet. 

A betegségek közül vannak olyanok, melyek tünetei egyszerűen leolvashatóak a tenyerünkről. Ezeket a kezünkön vagy a körmeinken fedezhetjük fel - írja a Kiskegyed.

Forrás: Thinkstock

Kéz zsibbadása: Rheumatoid arthritis

A reumás megbetegedésre utal, és többnyire ízületi gyulladás és duzzanat kíséri. A zsibbadás hirtelen jön, és pár napig hatással lehet a kézfej összes ízületére, valamint fájdalommal is jár.

Kéz remegése: Parkinson-kór

A remegés akár a mértéktelen koffein vagy gyógyszer fogyasztásától is lehet, de ha csak egy kezünkön észlelhető a jelenség, akkor mindenképp forduljunk szakemberhez, mert ez nagy eséllyel Parkinson-kórra utal.

Foltos körmök: Vesebetegség

Ez egy úgynevezett „fele-fele” állapot, amikor a köröm alsó része fehér, a felső pedig sötét, barnás színű. Ha töredezés is jelentkezik, akkor biztosra vehetjük a betegséget. Ezek a tünetek hormon problémát és krónikus vérszegénységet is jeleznek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.