AIDS-es betegeknek nyújtott menedékhelyet Elizabeth Taylor

Forrás: AFP -
menedékhely otthon Hollywood Elizabeth Taylor AIDS beteg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sosem hallott titok derült ki a világhírű színésznőről: egy aktivista szerint Elizabeth Taylor AIDS-es betegeknek nyújtott rejtekhelyet Bel Air-i otthonában.

Elizabeth Taylor titkos tevékenységéről az AIDS aktivista modell, Kathy Ireland rántotta le a leplet az Entertainment Tonight című amerikai showműsorban.

Forrás: AFP

A 79 éves korában elhunyt színésznő gyógyszereket csempészett az Egyesült Államokba a nyolcvanas években, hogy segítsen az AIDS-es betegeken, és nem egyszer méregdrága ékszereit is eladta, hogy ki tudja fizetni a kezelések költségeit. Elizabeth Taylor a nyolcvanas években veszítette el nagyon közeli és jó barátját, Rock Hudsont a betegség következtében.

Elizabeth Taylor és Matthew McConaughey közös pontja

A nyolcvanas évek közepén járunk, túl a szexuális forradalmon, az AIDS-korszak hajnalán. Egy heteroszexuális rodeós elképesztő ütemben pusztítja az egészségét, amikor is egy rosszullét miatt kórházba kerül. Itt tudja meg a diagnózist, HIV-fertőzött, és az orvostudomány állása szerint mindössze 30 napja van hátra, azután vége: meg fog halni. Matthew McConaughey Oscar-díjjal jutalmazott filmjének kritikájáért kattints ide!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.