Családi tragédia: ugyanazt a halálos betegséget diagnosztizálták mindhárom gyereküknél

Forrás: Facebook/Leah Scott -
agy betegség diagnózis ikrek szülő gyermek halálos betegségek genetikai betegség gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Először 3 éves kislányuknál derült fény a ritka genetikai betegségre, amelyet - mint később kiderült - nemrég született ikergyermekeiknél is megállapítottak.

Minden szülő egyik legrosszabb rémálma, amikor kiderül, hogy gyógyíthatatlan beteg a gyermeke. Leah és Shaun Scott esetében azonban mindhárom gyereküknél ugyanaz a helyzet. A 27 és 30 éves pár először 3 éves kislányuk, Paige miatt fordultak orvoshoz, miután észrevették, hogy társaihoz képet jóval nehezebben tanul járni.

Forrás: Facebook/Leah Scott

Paige-et később az úgynevezett metakromatikus leukodisztrófia nevű idegrendszeri rendellenességgel diagnósztizálták. Az orvosok a tünetek megjelenésétől kezdődően 5 évet adtak a kislánynak. Mindeközben Leah ikergyermekeit várta: a szakemberek felajánlották, hogy elvégeznek rajtuk egy méhen belüli tesztet, így később a szülők az eredmény tudatában átgondolhatják, megtartják-e a babákat.

Leah és Shaun elutasították az ajánlatot, legnagyobb félelmük azonban beigazolódott: a kis Oscart és Phelixet is metakromatikus leukodisztrófiával diagnosztizálták. Leah és Shaun azonban nem adták fel, és a brit állami egészségügy (NHS) segítségével Olaszországba viszik az ikreket, hogy részt vegyenek egy kezelésen, amellyel meghosszabbíthatják a gyerekek életét.

Betegsége miatt kellett lemondania a koncertjét Tóth Gabinakhttp://www.life.hu/drlife/20151215-toth-gabi-enekesno-videoban-mondta-el-rajongoinak-hogy-betegseg-tamadta-meg-hangszalait.htmlAz énekesnő közösségi oldalán közzétett videóban suttogta el rajongóinak, hogy egy komoly betegség támadta meg a torkát, ezért nem tud eleget tenni egy felkérésnek. Dr. Life--"A Google szerint már gyakorlatilag halott voltam” – Három megrendítő betegségtörténet http://www.life.hu/drlife/20151216-david-aniko-es-cintia-autoimmun-betegsegeinek-tortenete-oszinten.htmlAz utcán sétálva könnyen szimpatizálnánk Anikóval, Dáviddal és Cintiával, akikről első pillantásra nem az rí le, hogy szervezetük folyamatosan önmagát pusztítja. Életútjuk más, tapasztalataik hasonlóak: szerintük sok kívülálló nincs tisztában azzal, hogy mit jelentenek azok az orvosi diagnózisok, amik az ő sorsukat örök életükre megpecsételték. Három ember, három történet. Dr. LifeOrigoBöde Dánielt hatalmas fájdalmak gyötrikhttp://www.life.hu/drlife/20151215-bode-danielt-a-fradi-jatekosat-hatalmas-fajdalmak-gyotrik.htmlA Fradi játékosa egy bajnoki focimeccsen sérült meg: bokája befelé fordult. Dr. LifeOrigoTóth Gabi már nem annyira beteg: Rajongóinak üzenthttp://www.life.hu/drlife/20151216-toth-gabi-enekesno-mar-nem-annyira-beteg-rajongoinak-uzent-a-facebookon.htmlAhogy arról korábban a Life.hu beszámolt, napok óta szörnyű betegség kínozza Tóth Gabit. Mostanra azonban úgy tűnik, az énekesnő jobban van. Dr. LifeOrigoDurva! Egy testvérpár lány tagja fiúvá, fiú tagja lánnyá operáltatta magáthttp://www.life.hu/drlife/20151214-russi-es-aly-mcgarrity-testverpar-lany-tagja-fiuva-fiu-tagja-lannya-operaltatta-magat.htmlRussi és Aly McGarrity egy igencsak furcsa testvérpár. Russi ugyanis mindig lány, Aly pedig mindig fiú akart lenni. Dr. Life--Meglepő kezdeményezés! Randi mellett szerveiket is felajánlhatnak a tinderezőkhttp://www.life.hu/drlife/20151215-szervadomanyozasra-is-lehetoseg-van-a-tinderen.htmlA Tinder brit felhasználói két héten át nem csak egy randit ajánlhatnak fel, hanem akár egy életmentő szervet is. Így segít a randiapp az egészségügyi szolgálat kampányát népszerűsíteni - írja az Origo. Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.