Nem is hinnéd, hogy mi a bipoláris zavar és a depresszió komoly következménye!

depresszió szívderítő kutatás szívbetegség bipoláris
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A komolyabb depresszió és a bipoláris zavar nem csupán az amerikai fiatalok nagyrészét érinti, de sokban összefüggnek a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásával. 

A Circulation című folyóirat online felületén egy új tanulmányban leírtak számos „rizikótényezőt és rizikó menedzsment stratégiát” azoknak a serdülőknek a számára, akiknek vagy komolyabb depressziójuk vagy bipoláris zavaruk van. Ez a két zavar a fiatalok több mint 10 százalékát érinti, és tízszer gyakoribbak, mint a többi mérsékelt rizikótényező,

Egy 2006-os tudományos jelentés nyolc olyan gyermekgyógyászati állapotot jelölt meg, amelyek fokozott kockázatot jelentenek a szív- és érrendszeri megbetegedések szempontjából: a családban előforduló magas koleszterinszint, cukorbetegség, krónikus vesebetegség, szív transzplantáció, Kawasaki-betegség, krónikus gyulladásos betegség, veleszületett szívbetegség, rákból való felgyógyulás.

A mérsékelt kockázat azt jelenti, hogy „bizonyíték van arra, hogy az artériás rendellenesség az érelmeszesedés gyors kialakulásához vezet 30 éves életkor előtt” – magyarázzák a jelenlegi tanulmány szerzői.

Hogyan oldható még ez a probléma még kamaszkorban? Kiderül a Szívderítő.hu cikkéből!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.