Ez történik, ha valaki egy hónapig nem fogyaszt alkoholt

Forrás: Thinkstock -
bőr tisztítókúra rákbeteg alkohol munka tisztulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ünnepek sokak számára alkoholittasan teltek, hiszen ki az, aki ilyenkor nem kortyolgat el egy kis pálinkát vagy ízletes likőrt. Januárban azonban eljött a megtisztulás ideje, eláruljuk, milyen előnyökkel jár, ha egy hónapig nem iszol alkoholt.

Az alkoholmegvonás jó hatással lesz a munkavégzésedre, hiszen a New Scientist magazin önkénteseinek beszámolójából kiderült, hogy 20%-al nőtt a munkakedvük és teljesítményük mialatt nem fogyasztottak alkoholt. Amikor januárban hideg van, és az ünnepek véget érnek, vissza kell rázódni a munkába, ilyenkor nem is jön rosszul, ha tartasz egy kis szünetet és csak egészséges gyümölcsleveket kortyolgatsz alkohol helyett.

Forrás: Thinkstock

Az alkoholmegvonás a rák kockázatát is csökkenti, közölte az Amerikai Nemzeti Rákközpont. A túlzott alkoholfogyasztás ugyanis máj és a vastagbélrák kialakulásához vezethet.

A bőröd is sokkal szebb lesz, ha alkohol helyett inkább vizet kortyolgatsz egy hónapig. A vízkúra betartása után pedig elképzelhető, hogy már nem is kívánod a káros italozást, mert rájössz, mennyivel üdébb leszel lelkileg és testileg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.