A szex nemcsak élvezetes, de gyógyít is!

Forrás: Youtube -
szívderítő szex kutatás szívbetegség szív
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy friss kutatás szerint azoknak sem kell aggódniuk egészségi állpotukért, akik infarktuson estek át, számukra minden intim együttlét és a velejárók ugyanúgy fontosak és végrehajthatóak. 

Egy kutatásból - amelyben 128 infarktuson átesett beteget kérdeztek szexuális szokásaikról - kiderült, hogy a megkérdezettek 80 százaléka az infarktus utáni első évben szexuálisan is aktív volt, és legtöbbjük elégedett volt a szexuális életével. Más tanulmányok azonban a férfi és női szexuális zavarok magas arányát mutatták ki az infarktust és más szív- és érrendszeri eseményeket követően. Egy tanulmány szerint 401, angiográfiával igazolt szívkoszorúér-betegségben szenvedő férfi (akik átlagos életkora 53 év volt) közül 186, vagyis 48,6 százalékuk küzdött merevedési zavarokkal.

Forrás: Thinkstock

Az infarktus utáni szexuális életet az orvosok általában biztonságosnak tartják a hemodinamikailag stabil és a gyenge terhelésre (pl. egy saroknyi sétára) képes páciensek számára. Az infarktusok kevesebb, mint 1 százaléka hozható kapcsolatba szexuális tevékenységgel. Az infarktus becsült kockázata heti egy óra szexuális tevékenység esetén évente és 10 000 személyenként 2-3 eset.

Ráadásul a szex használ az egészségnek:

csökkenti a halálozási kockázatot, a szív- és érrendszeri események, valamint a depresszió gyakoriságát.

Az előzetes kutatások arra utalnak, hogy a szex hasznos lehet a szívbetegségek megelőzésében és kezelésében. Hogy mit állapítottak meg a korábbi kutatásokban? A Szívderítő.hu cikkéből kiderül!

Pataky Attilának szívgyógyszert kell szedniehttp://www.life.hu/drlife/20160102-pataky-attilanak-szivgyogyszert-kell-szednie.htmlSúlyos állapotban került kórházba karácsonykor Pataky Attila. Az énekes már jobban van, otthon lábadozik. Rengeteg vért vesztett, ezért a szívével is problémák adódtak.Dr. LifeOrigoMi a közös az alvásban és a szívbetegségben? Ez a gén!http://www.life.hu/drlife/20151211-kutatok-megallapitottak-hogy-ugyanaz-a-gen-felelhet-az-alvasert-es-a-szivrohamert.htmlA Stanford University School of Medicine kutatói azonosítottak egy olyan gént, amelyik ha jól működik, csökkenti a szívbetegség kialakulásának valószínűségét, elősegíti a kezelés eredményességét, és így kiemelt célpontja lehet az új gyógyszerek fejlesztésének. Dr. Life--Minél durvább zenét hallgatsz, annál rosszabbat teszel a szíveddelhttp://www.life.hu/drlife/20151204-a-felkavaro-zene-nem-tesz-jot-a-szivunknek-tanulmany-szuletett.htmlA zene jelentős mértékben képes az érzelmek és hangulati állapotok kiváltására és megváltoztatására, ahogyan a szív működésének, a vérnyomásnak és a légzésnek a befolyásolására is. Dr. Life--Szívszorító! Salma Hayek kislánya rákos kortársának adományozza a hajáthttp://www.life.hu/drlife/20151130-salma-hayek-kislanya-valntina-rakos-kortarsanak-adomanyozza-a-hajat.htmlA színésznő legújabb Instagram-fotóján nagyon megdöbbentünk: kislánya hajáról töltött fel egy képet, amihez megható sorokat írt.Dr. Life--Szívrohamot kapott, mert védekezett http://www.life.hu/drlife/20151113-fogamzasgatlot-szedett-a-lany-es-szivrohamot-kapott-de-tultelte.html23 évesen kapott szívrohamot az angliai Guildfordban élő Sarah Brison, akinek minden bizonnyal az általa szedett fogamzásgátló tabletta okozta majdnem a halálát! Dr. Life--Elképesztő! Testén kívül hordja a szívét egy orosz kislányhttp://www.life.hu/drlife/20151104-sulyos-rendellenesseg-kivul-hordja-a-szivet-egy-kislany-nem-lehet-megmuteni.htmlVirsaviya Borun egy igen ritka rendellenességgel jött világra: a mellkasán kívül van a szíve, amit egy vékony bőrréteg fed le. A látvány rémisztő, de egyben csodálatos is. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.