126 ember halt meg influenzában Oroszországban

Forrás: RIA Novosti/Aleksandr Kondratuk -
Oroszország betegség járvány orvos influenza
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szentpéterváron már tíz iskolát be kellett zárni a járvány miatt. Emellett felfüggesztették az oktatást több mint ezer iskolai osztályban és közel háromszáz óvodai csoportban is.

A hét elején Tatyjana Zaszuhina, a város egészségügyi bizottságának elnökhelyettese bejelentette, hogy Szentpéterváron az influenzajárvány miatt az orvosi rendelőintézetek hatnapos munkahétre térnek át.

Többen rettegnek a vírus miatt Forrás: RIA Novosti/Aleksandr Kondratuk

Oroszországban már második hete influenza- és más vírusos légúti megbetegedések okozta járvány van.

A különböző vírustörzsek között az orosz egészségügyi laboratóriumok az esetek 96 százalékában az új típusú, H1N1-es influenzavírust mutatták ki,amely így a megbetegedések túlnyomó többségéért felelős.

A H3N2 típusú vírust az esetek 2,5 százalékában, míg az influenza B vírust az esetek 1,3 százalékában mutatták ki. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2009-ben, a Mexikóban és Egyesült Államokban feljegyzett esetek után figyelmeztetett először az emberi, a madár- és a sertésinfluenza-vírus genetikai keveredésével létrejött H1N1 vírus által okozott világméretű járványra, amely 2010-ig 214 országban összesen 18 500 halálos áldozatot követelt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.