Úgy akarsz aludni, mint egy kisbaba? Felejtsd el az összes szabályt!

álmatlanság szabály éberség álom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nincs is annál rosszabb, mint ha nem tudsz elaludni, pedig pontosan tudod, hogy másnap is helyt kell állnod frissen, üdén, kipihenten. Aki álmatlansággal küzd, az valószínűleg egy sor módszert kipróbált már, ám itt egy formabontó ötlet, ami segíthet.

Marion McGilvary folyamatos éberséggel küzdött. Hiába feküdt csendben, sötétben az ágyában, és hiába tartotta magától távol az összes kütyüt, álom csak nem akart jönni a szemére.

Forrás: Thinkstock

Természetesen kipróbált minden módszert, amit ilyenkor ki lehet. Bárányok számolgatásával vagy éppen alvatlansági napló írásával töltötte estéit alvás helyett, de semmi nem segített a nőnek. Marion rájött, hogy igazából azért nem tud aludni, mert halálosan fél attól, hogy nem tud elaludni.

Forrás: Thinkstock

A nő úgy döntött, hogy igazi szentéllyé alakítja a hálószobáját.Olyan hellyé, ahol biztonságban és kényelmesen érzi magát. Ezért leszámolt az összes szabállyal, amit valaha hallott, és úgy rendezte be szobáját, amilyennek ő látni akarta. Először az ágyát cserélte le, puha takarókat és párnákat vásárolt. Levette a sötétítő függönyöket, ráadásul TV-t és laptopot is helyezett el a hálójában. Úgy döntött, ha nem tud aludni, legalább jó dolgokkal ütheti el az időt az éjszaka folyamán. Azonban ez bevált! Nem stresszelt többé azon, hogy nem tud aludni, és körbevéve olyan dolgokkal, amiket nagyon szeretett, úgy aludt, mint egy kisbaba.

A vak fiú megvalósította álmát, és szörfös letthttp://www.life.hu/drlife/20160208-a-vak-fiu-elerte-almat-es-szorfozik.htmlA brazil fiú bebizonyította, hogy érdemes hinni magunkban és az álmainkban is. A fiatal ugyanis vaksága ellenére is profi szörfös lett. Dr. Life--6 ok, amiért megéri sokat aludnihttp://www.life.hu/drlife/20160208-kutatasok-bebizonyitottak-hogy-tobb-ok-miatt-is-erdemes-eleget-aludni.htmlSokszor inkább megnézünk egy filmet, a barátainkkal találkozunk, mozgunk, vagy minden mást csinálunk, ami elveszi az időt a pihenéstől. Pedig több ok is amellett szól, hogy olykor jobb lenne többet aludnunk. Dr. Life--Heti három óra mozgás garancia a hosszabb életre?http://www.life.hu/drlife/20160204-harom-ora-mozgas-naponta-es-ot-evvel-tovabb-elhetunk-egy-kutatas-szerint.htmlEgy tanulmány szerint azok az idős emberek, akik hetente három órát tornáznak, öt évvel tovább élnek. Dr. Life--Bukik a riói olimpia? Több versenyző is retteg a Zika-vírustól http://www.life.hu/drlife/20160208-az-amerikai-versenyzok-felnek-a-zika-virustol-fontolgatjak-nem-utaznak-el-az-esemenyre.htmlA Brazíliában és Dél-Amerikában terjedő Zika-vírus miatt óvatosságra inti a nyári riói játékokra készülő sportolóit az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága. A szervezet azt ajánlotta az egészségük miatt aggódó versenyzőknek, fontolják meg annak a lehetőségét, hogy nem utaznak el az augusztusi eseményre. Dr. Life--Megtalálták a gyógymódot az öregedésre?http://www.life.hu/drlife/20160208-newcastle-egyetem-kutatoi-megtalaltak-a-lehetseges-gyogymodot-az-oregedesre.htmlA tudósok állítják, hogy megvan a lehetséges megoldás az öregedő sejtek megfiatalítására! Dr. Life--Nem akarták megvizsgálni az orvosok, most az életéért küzd a 27 éves Laurahttp://www.life.hu/drlife/20160208-laura-saull-27-eves-not-nem-vizsgalni-mert-tul-fiatalnak-gondoltal-most-rakos.htmlLaura Saull panaszait saját bevallása szerint figyelmen kívül hagyták orvosai, mert véleményük szerint túl fiatal volt még ahhoz, hogy rákos legyen. A fiatal nőnél áttétes mellrákot diagnosztizáltak. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.