A kutatók bebizonyították: Mozgással harcolhatsz a butaság ellen!

Forrás: Thinkstock -
kutatás testmozgás mozgás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amerikai kutatók 20 évnyi kutatás után bebizonyították, hogy mozgással szellemileg is karbantarthatjuk magunkat. Tehát ismét megerősítették, hogy nem érdemes kifogásokat keresni, irány edzeni!

Nem csak testünkre, de az agyunkra is jó hatással van a rendszeres mozgás, legalábbis erre jutottak a kutatók, akik

20 éven keresztül vizsgálták a szellemi frissesség és a mozgás közti összefüggéseket.

A bostoni egyetemi kórház orvosai azt állítják, hogy mentális egészségünk megőrzésében nagy szerepet játszik a rendszeres testmozgás.

A testmozgás a szellemi frissességed megőrzésében is segít Forrás: Thinkstock

A vizsgálatban több mint 1500 ember vett részt, akik a vizsgálat kezdetekor 40 évesek voltak. Arra kérték őket, hogy fussanak, közben pedig fizikai teljesítményüket is megfigyelték, illetve

MRI segítségével az agyukat is vizsgálták.

20 évvel később megismételték az agyi aktivitást mérő vizsgálatokat, valamint a futópados teszteket, de ebben már a gyógyszeres kezelésben részesülők nem vettek részt.

A többiek adatai alapján azonban egyértelmű volt, hogy az egészséges életmódot élőknek a fizikai mellett a szellemi frissességük is sokkal jobb azokénál, akik nem mozogtak rendszeresen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.