Őszintén beszélt mentális gondjairól Stephen Fry

Forrás: AFP/Ben Stansall -
depresszió Stephen Fry öngyilkos öngyilkossági kísérlet mentális betegség öngyilkosság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A brit humorista és színész depresszióval küzdött, 2012-ben megpróbált önkezével véget vetni életének. Stephen Fry a BBC kamerái előtt osztotta meg ezen időszakának gyötrelmeit.

"Ez nem egy állapot, ami majd elmúlik, és nem a gyógyításomról beszélünk, hanem arról, hogy hogyan tudok megbirkózni azzal, ami bennem él" - magyarázta pszichiáterének, Dr. William Shanahannak Stephen Fry a BBC dokumentumműsorában.

Forrás: AFP/Ben Stansall

Az 58 éves brit színész és komikus, aki korábban drogfüggőséggel küzdött, 2012-es öngyilkossági kísérlete után került Shanahanhoz, aki psychothermiával és bipoláris zavarokkal diagnosztozálta a hírességet. A műsorban Dr. Shanahan a kamerák előtt arra figyelmeztette a brit sztárt, hogy a sok utazás és az alkoholfogyasztás súlyosbíthatja a tüneteket.

Mi a bipoláris zavar?

A depressziót a mentális betegségek "náthájának" tartják, számos embert érint élete során. A pszichiátria figyelmének középpontjában manapság mégis inkább a bipoláris zavar áll. A betegség pontos okát még nem tudták kimutatni, de sok esetben szoros összefüggést mutat a beteg kreativitásával, karizmájával, lendületével is. A Life.hu itt gyűjtött össze 5 hírességet, aki megtapasztalta a bipoláris zavar sötét bugyrait.

Jól fest a gégerákból felépült Michael Douglashttp://www.life.hu/drlife/20160208-michael-douglas-gegerakbol-felepult-szinesz-a-super-bowl-amerikaifutball-bajnoksagon.htmlA világsztár feleségével, Catherine Zeta-Jonesszal látogatott el a Super Bowl fő amerikaifutball-bajnokságra, itt kapták lencsevégre őket. Dr. Life--Súlyos mentális betegségtől szenvedett Marilyn Monroe?http://www.life.hu/drlife/20160216-marilyn-monroe-szineszno-sulyos-mentalis-betegsegtol-borderline-szemelyisegzavartol-szenvedett.htmlIngadozó, bizonytalan és meggondolatlan - röviden így jellemezhető minden idők egyik leghíresebb színésznője egy nemrég megjelent kötetben, amelyben személyi zavarával foglalkozik a tudományos újságíró, Claudia Kalb. Dr. LifeOrigoKórházba kellett szállítani Barry Manilow énekesthttp://www.life.hu/drlife/20160212-barry-manilow-amerikai-enekest-korhazba-kellett-szallitani-los-angelesben.htmlA legendás amerikai énekes és dalszerző a hírek szerint egy korábbi operációját követő szövődményei miatt került újra kórházba. Dr. Life--Caramel születésnapján került kórházba az énekes egyik családtagjahttp://www.life.hu/drlife/20160203-molnar-ferenc-caramel-enekes-szuletesnapjan-kellett-korhazba-szallitani-egy-csaladtagjat.htmlÉppen a születésnapját készült megünnepelni feleségével és kislányával Molnár Ferenc Caramel, amikor egy szomorú telefonhívást kapott. Dr. Life--A mellrák tünete miatt posztolt képet a mellbimbójáról egy nő: A Facebook töröltehttp://www.life.hu/drlife/20160202-rowena-kincaid-mellrakos-no-a-mellbimbojarol-tett-kozze-kepet-facebookon-ami-torolte.htmlA negyedik stádiumú mellrákkal diagnosztizált Rowena Kincaid fel akarta hívni a végzetes betegség egyik előjelére a figyelmet. Az álatala közzétett képet a Facebook szabálysértőnek találta, ezért eltávolíttatta. Dr. LifeOrigoBenjamin Button-szindróma: 70 évesnek néz ki a testvérpár egy ritka betegség miatthttp://www.life.hu/drlife/20160202-keshav-kumar-es-testvere-anjali-kumari-egy-ritka-genetikai-betegseg-miatt-70-evesnek-neznek-ki.htmlAz orvosok szerint nincs gyógymód az Indiában élő testvérpár, Keshav Kumar és Anjali Kumari genetikai rendellenességére. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.