A csodálatos anyatej! Így igazodik a kisbaba igényeihez

Forrás: Thinkstock -
kisbaba anya szervezet anyatej változás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az emberi test lenyűgöző! Ezt a véleményt osztja az az anya is, aki észrevette, hogy milyen különbség van az este, és másnap reggel leszívott anyateje között. 

Mallory Smothers kisbabája megfázással küzdött. Az anya ezért szoptatás előtt este, majd másnap reggel is leszívott egy kis anyatejet a gyermek számára, hogy fel tudjanak készülni a betegeskedő, nyűgösebb időszakra.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Mallory viszont észrevett egy különös dolgot, ahogy egymás mellé tette a két anyatejet tartalmazó zacskót, mégpedig azt, hogy már látszatra is óriási köztük a különbség. A bal oldalin az esti adag látható, a jobb oldalon pedig a másnap reggeli. Az anya a Facebook-oldalán tette közzé az erről készült képet, és a magyarázatot, ami virusként terjedt el a neten.

Forrás: Facebook/Mallory Smothers

Mallory posztjában először is felhívja a figyelmet a két anyatej közti különbségre, majd leírta, hogy nem is olyan rég olvasott erről egy érdekes cikket egy orvosi folyóiratban. Az anyatej összetétele folyamatosan változik a baba igényeihez képest. Tehát amikor a babával valami nincs rendben, a szoptatás során az emlőn keresztül az anya szervezete érzékeli ezt, és a kisbaba szükségleteihez igazodva megváltoztatja az anyatej összetételét!

Amitől az összes orvos már a haját tépi – hol kezdődik az öndiagnózisok útvesztője? http://www.life.hu/drlife/20160223-ondiagnozis-azaz-sokszor-magunk-mondjuk-meg-az-internet-altal-milyen-problemank-van.htmlTöbb orvos találkozott már azzal a jelenséggel, amikor a betege fejvesztve, letörten vagy határozottan jelenti ki mi a valódi problémája és hogyan kellene azt a doktornak kezelnie. A témában két szakértőt kérdeztünk meg: a pszichológus szerint az öndiagnózissal sokszor magunkkal szúrunk ki, a háziorvosnál pedig több influenzás jelentkezett már, mint amennyi a földön él. Dr. Life--Figyelem! A héten tetőzik az influenzajárványhttp://www.life.hu/drlife/20160225-magyarorszagon-a-heten-tetozik-az-influenzajarvany.htmlMég nem késő beadatni az influenzaoltást annak ellenére sem, hogy a virológus szerint a héten tetőzik a járvány! Dr. LifeThinkstockDavid Bowie még betegsége alatt sem veszítette el humorérzékéthttp://www.life.hu/drlife/20160225-david-bowie-enekes-es-zenesz-a-betegsege-alatt-sem-veszitette-el-humorerzeket.htmlA januárban elhunyt világhírű zenei ikonra emlékeztek a szerda esti Brit Awards díjátadó gálán. Dr. Life--Nem szexelhet anélkül, hogy ne ugrana ki a csípőjehttp://www.life.hu/drlife/20160225-ehlers-danlos-szindromaban-szenved-a-fiatal-lany.htmlSzokatlanul hajlékony ízületek, nyúlékony bőr, sérülékeny szövetek, és törékeny csontok. A 19 éves lány egy ritka genetikai rendellenességben szenved, az Ehlers-Danlos-szindrómában. Dr. LifeOrigoMegnagyobbíttatta melleit - Kleptomániás letthttp://www.life.hu/drlife/20160225-egy-brazil-no-a-plasztikai-mutetet-kovetoen-nem-csupan-nagyobb-mellekkel-es-laposabb-hassal-tavozott.htmlEgy brazil nő a plasztikai műtétét követően nem csupán nagyobb mellekkel és laposabb hassal távozott a kórházból, de mellékhatásként kialakult nála a kleptománia is. Az orvosok szerint a beteg agyának a véráramlásában állhatott be zavar a műtét során, ez okozhatta a szokatlan helyzetet.Dr. Life--Egy pillanat alatt sötétült el előtte minden: „Sok orvos máig nem ismeri el, hogy létezik ez a betegség” http://www.life.hu/drlife/20160223-interju-szabo-evaval-aki-lyme-korja-miatt-latasserult-es-kerekes-szekben-el.htmlA Lyme-kór máig a nehezen felismerhető betegségek közé tartozik, a betegeket sokszor félrediagnosztizálják az orvosok. Szabó Éva gyermekkorában vakult meg, majd később le is bénult a betegség következtében, mivel felnőttkoráig nem a megfelelő kezeléseket kapta. Mindezek ellenére pozitív életszemlélete töretlen, amit legfőképp két dolognak köszönhet. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.