Figyelem! A héten tetőzik az influenzajárvány

Forrás: Thinkstock -
oltás tetőzés influenza
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még nem késő beadatni az influenzaoltást annak ellenére sem, hogy a virológus szerint a héten tetőzik a járvány!

Várhatóan országosan ezen a héten fog tetőzni az influenzajárvány ezzel együtt még most is érdemes kérni az oltást - mondta az Országos Epidemiológiai Központ virológus főorvosa az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Jankovics István azt mondta, míg jelenleg Európában az influenza A, addig Magyarországon a B vírus dominál. Ez azért is lehet, mert tavaly az országban a B vírus háttérbe szorult, nem tudott nagy járványt okozni, ezért mostanra megnőtt rá a fogékonyság, főként a gyermekeknél. A mostani járványban leginkább a 15 év alattiak érintettek, utánuk a 15-31 éves korosztály, a legkevésbé pedig az idősebbek.

Forrás: Thinkstock

Ugyan a héten tetőzik a járvány, még most is érdemes oltást kérni - mondta a virológus. Főként a krónikus betegségekben szenvedőknek, ugyanis a súlyosabb, akár halálos esetek a járvány végén szoktak előfordulni.

Facebook oldalán koldul a népszerű magyar énekes, Paizs Miklóshttp://www.life.hu/news/20160225-paizs-miklos-a-rajongoihoz-fordult-segitsegeert-kifogyott-a-penzbol-az-enekes.htmlA zenésznek mindössze 162 forintja maradt a hónap végéig, és bár több projektben vesz részt, a pénz mégsem bizonyul elégnek a megélhetéshez. News--Allergiás reakció miatt halt meg műtét közben a pécsi egyetemistahttp://www.life.hu/news/20160225-egy-24-eves-pecsi-egyetemista-mutet-kozben-allergias-rohamot-kapott-es-meghalt.htmlEltörte a karját, ezért operálni kellett a 24 éves egyetemista fiút, aki műtét közben allergiás rohamot kapott, megfelelő gyógyszer híján azonban nem tudtak segíteni rajta. News--Gyász! Meccs közben halt meg egy magyar focistahttp://www.life.hu/news/20160225-meccs-kozben-hunyt-el-a-kazincbarcikai-39-eves-szakacs-krisztian.htmlVasárnap a kazincbarcikai sportcsarnokban mérkőzés közben lett rosszul a sportoló. Szakács Krisztián életét a mentők már nem tudták megmenteni. NewsOrigoTörténészek állítják: Hitlernek kicsi és deformált volt a pénisze!http://www.life.hu/news/20160225-hitlernek-kicsi-es-deformalt-penisze-volt-egy-rendellenesseg-miatt-ket-tortenesz-szerint.htmlRégóta gyanítják, hogy Hitler hatalomvágya és dühkitörései mögött valamiféle kompenzáció lapult. Férfiasságának deformációja lehet erre a magyarázat, legalábbis két történész szerint. NewsAFPFerenc pápa terhes titkárnőjét holtan találtákhttp://www.life.hu/news/20160225-ferenc-papa-7-honapos-terhes-titkarnojet-miriam-wuolout-holtan-talaltak-otthonban.htmlA 34 éves nőre városszéli lakásában akadtak rá. Már évek óta a pápa otthonában dolgozott. News--Erzsébet királynő dühöng Katalin díváskodó életmódja miatthttp://www.life.hu/news/20160225-erzsebet-kiralyno-duhong-katalin-hercegne-penzkoltekezese-es-divas-viselkedese-miatt.htmlSzórja a pénzt és teljesen kifordult magából - Erzsébet királynő a hírek szerint megelégelte Katalin fényűző életmódját, amelyet a királyi kincstárból finanszírozott. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.