5 egyszerű lépés, amivel megváltoztathatod az életedet

boldogság élet tanács lépések bakancslista
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kiegyensúlyozott pillanatok sokszor csak rajtad és a hozzáállásodon múlnak. Pár apró lépéssel közelebb kerülhetsz egy boldogabb élethez.

1. Készíts egy 2016-os bakancslistát

Még az év elején vagyunk, készíts egy olyan (akár száz pontból álló) listát, amire minden egyes apró vágyadat is felvezeted a legszélsőségesebb terveiddel együtt. Egy kutatás szerint azok, akik listát vezetnek az álmaikról, azoknak nem csak a fantáziájuk élénkebb, de sokkal motiváltabbak annak érdekében, hogy valóra váltsák azokat.

Forrás: Thinkstock

2. Változtass a napi rutinodon

Ha ragaszkodunk a szokásainkhoz, könnyen kialakul a kényelmes komfortzónánk. Előfordult már, hogy egy másik útvonalon mentél munkába vagy másfajta kávét kértél, mint amit általában szoktál? Ha nem szerzünk ingereket, könnyen átmehetünk robotpilótába. Alakítsd úgy a napjaidat, hogy mindig legyen benne valami újdonság, akárcsak egy apró változás, program, sport vagy örömteli pillanatok.

3. Tanulj valami újat minden hónapban

Emlékszel, amikor gyerekként mindig valami újat kellett megtanulnod?

Ideges és izgatott voltál, amikor biciklizni tanultál, talán még zavarba is jöttél a kezdeti ügyetlenségedtől, de végül pár próbálkozás után sikerült, ez önbizalmat adott neked. Felnőttként hajlamosak vagyunk megengedni magunknak, hogy ne játsszunk vagy próbáljunk ki valami újat. Idézd elő a gyermeki énedet, próbálj ki vagy tanulj új dolgokat; amint új felismerések és ingerek érnek, a komfortzónád is tágulni fog.

4. Inspiráljanak mások

Mindig vannak körülöttünk olyan emberek, akiket csodálunk azért, amit csinálnak. Inspirálóan hat, ha velük töltöd az idődet, hiszen nemcsak megfigyelheted hogyan beszélnek, viselkednek, de pozitív energiájukkal és gondolkodásmódjukkal is könnyen „megfertőzhetnek”.

Forrás: Thinkstock

5. Ne pazarold el a napot

Vannak dolgok, amik naponta megtörténhetnének velünk, ha nem hagynánk ki őket. Sokszor úgy gondoljuk nincs rá időnk vagy pénzünk. Mondj igent olyan dolgokra, amikre korábban nemmel válaszoltál.

6 dolog, amitől kiegyensúlyozottabban indul a reggeled

Csörög a vekker és semmi kedved nincs a napi mókuskerékhez? Ez gyakran előfordul, nem vagy vele egyedül, de mi lenne, ha mostantól minden reggeled jól indulna?! Fogadd meg tippjeinket!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.