Két különböző apától szült ikreket egy nő

Forrás: Thinkstock -
ikrek Születés Vietnám apa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Genetikai vizsgálat után derült ki, hogy a kétéves ikrek nem ugyan attól az apától vannak. A meglehetősen ritka eset Vietnámban történt.

Két évvel ezelőtt egy vietnámi anya ikreknek adott életet, azonban ahogy cseperedtek a gyerkőcök, a rokonoknak feltűnt, hogy a picik nem nagyon hasonlítanak egymásra.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Azért bátorították a szülőket a genetikai vizsgálatra, mert attól tartottak, hogy a kórházban elcserélhették valamelyik gyermeket. Az eredmény viszont mindenkit megdöbbentett. Kiderült ugyanis, hogy a gyerekeket nem cserélték el, hiszen az anyjuk mindkettőjüknek azonos, viszont az apjuk nem. Tehát a vietnámi nő két különböző apától szült ikreket - írja a Mirrror.

Képünk illusztráció Forrás: AFP

Az ilyen esetek az egész világon nagyon ritkák, de van rá magyarázat. A petesejtek 12-14 órán át termékenyíthetőek meg, míg a spermium akár 5 napig is életképes lehet a női testben. Így, ha egy ovulációs időben több pete is megérik, és több férfival folytattak szexuális kapcsolatot, megeshet, hogy különböző férfiaktól származó hímivarsejtek termékenyítsék meg a petesejteket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.