Tényleg rákot okozhat a wifi és a mobiltelefon?

Forrás: Thinkstock -
betegség mobil rák
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy tudományos oldal munkatársai annak szerettek volna utánajárni, hogy valóban rákot okozhat-e a wifi és a mobiltelefon.

Az IFLScience tudományos oldal kutatási eredményekkel támasztja alá a kijelentésüket, mégpedig, hogy

a wifi és a mobilok által kibocsátott rádióhullámoknak nincsen rákkeltő hatása.

A kép illusztráció Forrás: Thinkstock

"Semmilyen megalapozott bizonyíték nincs arra, hogy a rádióhullámok bármilyen károsodást okozhatnak." - fogalmazott egy ausztrál kutató, Rodney Croft.

Ezt egy rákkutató, Darren Saunders is megerősítette, aki szerint az egész tévhit forrása, hogy az elmúlt években nőtt az agydaganatos megbetegedések száma, sokan pedig azt hiszik, hogy ez a technika fejlődésével van összefüggésben. Darren azzal érvelt, hogy

az elektronikus eszközök révén már jóval régebben ki vagyunk téve nem-ionizáló sugárzásnak.

Egy harmadik professzor is cáfolta a felvetést. Simon Chapman professzor több ausztráliai adattal is bebizonyította, hogy az agydaganatos betegségek aránya a mobiltelefonok és a wifi megjelenése előtt, már a 80-as évek óta nem változott - számolt be a The Guardian.

Sheryl Crow szerint az agydaganatát a mobil okozta

Crow egy beszélgetős TV-műsorban elmondta, hogy bár egyetlen orvos sem fogja megerősíteni, mégis úgy véli, hogy meningioma nevű jóindulatú agydaganata összefügg mobiltelefon-használatával. "Órákig beszéltem azokon az ősrégi mobilokon" - mesélte a műsor házigazdájának az énekesnő. A teljes cikkünket elolvashatod itt!
Tudtátok, hogy a csoki jó hatással van a memóriára?http://www.life.hu/drlife/20160309-a-csokolade-jo-hatassal-van-a-memoriankra.htmlHurrá! Egy kutatás szerint a csoki jó hatással van a kognitív képességeinkre! Ám mielőtt felvásárolnátok a legközelebbi bolt nasikészletét, ki kell, hogy ábrándítsunk, mivel csak egy-egy szelet csokiról van szó. Dr. LifeThinkstockSzexi nővé hízott az egykor bulimiás lányhttp://www.life.hu/drlife/20160307-bombazova-hizta-magat-az-egykor-bulimias-lany.htmlKis híján meghalt, olyannyira kiéheztette magát egy fiatal lány. Manapság azonban jobban néz ki, és egészségesebb, mint valaha. Dr. LifeOrigoA 90 éves néni kemoterápia helyett, inkább utazikhttp://www.life.hu/drlife/20160302-a-90-eves-neni-nem-harcol-a-rakkal-helyett-inkabb-utazik.htmlAmikor a 90 éves Normáról kiderült, hogy rákos, azonnal nemet mondott a kemoterápiára, és úgy döntött inkább megvalósítja az álmait, és elutazik a családjával együtt. Dr. LifeOrigoNem szexelhet anélkül, hogy ne ugrana ki a csípőjehttp://www.life.hu/drlife/20160225-ehlers-danlos-szindromaban-szenved-a-fiatal-lany.htmlSzokatlanul hajlékony ízületek, nyúlékony bőr, sérülékeny szövetek, és törékeny csontok. A 19 éves lány egy ritka genetikai rendellenességben szenved, az Ehlers-Danlos-szindrómában. Dr. LifeOrigoIntim fotósorozat: így néznek ki a nők szülés utánhttp://www.life.hu/drlife/20160219-a-noi-test-szules-utan.htmlRég láttunk olyan őszinte fotósorozatot, ami bemutatja, hogy miként is festenek a nők szülés után. Eddig! És micsoda felüdülés, ha végre fotókon is összefuthatunk a valósággal, főleg, mert végre nem a média diktálta szépségideált sulykolják belénk. Nézzük csak! Dr. LifeOrigoSzívszorító! 11 éves daganatos kislány kívánságát teljesítette a divattervezőhttp://www.life.hu/drlife/20160218-naeem-khan-divattervezo-meglepett-egy-11-eves-rakos-kislanyt.htmlA divathetek már javában zajlanak, a sztárok és a modellek fel-alá járkálnak méregdrága ruháikban a siker, pénz, és csillogás szőnyegén. Ám történt valami, amire még inkább érdemes odafigyelni: egy 11 éves rákos kislány álma vált valóra egy világhírű divattervezőnek hála. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.