Kezeket a paplan alá - Maszturbálás az egészséges életért

Forrás: Thinkstock -
maszturbálás önkielégítés egészségügyi hatások maszturbáció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Általában mindenki tagadja, és szégyenlősen elpirul, ha a téma szóba kerül, pedig a legtöbb embernek volt már szexuális kalandja - saját magával. Ez pedig jól is van így, mivel a maszturbáció megannyi pozitív egészségügyi hatással bír.

Egy Egyesült Államokban végzett felmérés szerint a férfiak 94%-a, és a nők 85%-a rendszeresen végez önkielégítést. De hiába a magas arány, a maszturbációt a mai napik különféle furcsa legendák lengik körbe. Sokáig riogatták például azzal a fiatalokat, hogy az önkielégítés vakságot okoz, vagy éppen leesnek tőle a nemi szervek.

Pedig éppen az ellenkezője igaz, mármint nem hogy egészségügyi károkat nem okoz, hanem számos pozitív hatással bír.

Forrás: Thinkstock

A többi között, mivel a szexuális izgalomtól kinyílik és ezért megnyúlik a méhnyak, rajta pedig a nyálkahártya ezért a nőknél megelőzheti a méhnyak és a húgycső fertőzéseit. Hiszen lehetővé teszi a folyadék áramoltatását és a baktériumok kiürítését. Sőt a kutatók olyan összefüggéseket is találtak, miszerint a maszturbáció csökkentheti a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát. A feszültséglevezetés és a hormontermelés miatt pedig csökkenti az álmatlanságot.

De a férfiaknak is érdemes néha-néha magukhoz nyúlni, mivel az önkielégítés csökkenti a prosztatarák kockázatát, mivel maszturbálás közben a prosztata lehetőséget kap a potenciálisan rákkeltő anyagok kiürítésére. Emellett enyhíti a depresszió tüneteit azzal, hogy növeli a véráramban lévő endorfin szintjét, és erősíti az immunrendszert is.

Egy szó mint száz, nincs mese, maszturbálásra fel!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.