Hiába mozogsz, ha hizlaló ételeket eszel, kövér maradsz?!

Forrás: Thinkstock -
táplálkozás hízás szénhidrát sport edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
  Rossz hír a falánk örökmozgóknak: hízásra hajlamos genetikával akkor is elhízhatnak, ha rendszeresen sportolnak. Persze, azért a mozgás nem felesleges, sőt: a heti ötszöri 30 perces testmozgás 30 százalékkal csökkenti például a szív- és érrendszeri betegségek, a rák és cukorbetegség kialakulásának a veszélyét legalább 30 százalékkal.

Rengeteg előnye mellett szomorú tény, a fizikai aktivitás nem mozdítja elő a fogyást - írja a British Journal of Sports Medicine. A lap arról ír, hogy felmérések szerint a rossz táplálkozás több betegséget generál, mint a fizikai inaktivitás, az alkohol és a dohányzás együttvéve.

Forrás: Thinkstock

A folyóirat szerint hatalmas zavar van a fejekben a testmozgás és táplálkozás emberi szervezetre gyakorolt hatásáról, és egyenesen az élelmiszerlobbinak tulajdonítja annak a téves nézetnek az elterjedését, hogy az elhízás teljes mértékben a testmozgás hiányának köszönhető.

Arra is rámutattak, hogy 150 szénhidrátból származó kalória 11-szeresen megnövelte a 2. típusú cukorbetegség kialakulását, szemben azzal a 150 kalóriával, amelyet zsírból vagy fehérjéből veszünk magunkhoz

Arra a következtetésre jutottak, hogy kizárólag az étkezéssel bevitt szénhidrát korlátozása az egyetlen hatékony módszer a fogyáshoz, valamint a metabolikus szindróma és az annak talaján kialakuló cukorbetegség megelőzésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.