A zene ad reményt az üvegcsontú nőnek

hegedű művészet üvegcsontúság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gaelynn Lea egy ritka örökletes betegségben, az úgynevezett üvegcsontúságban szenved, ami megakadályozta a normális növekedésben, ennek ellenére 20 éve hegedül, zenekarokban játszik, és kimondhatatlanul gyönyörű dalokat ír. Ezt mutatta meg a Tiny Desk koncerten.

A zene kifejezi azt, amit elmondani nem tudunk, viszont mégsem hallgathatunk róla” – ez a Victor Hugo-idézet Lea honlapjának mottója.

Gaelynn Lea. Forrás: NPR/Colin Marshall

Az amerikai közrádió tehetségkutatóján, a Tiny Desk zenei versenyen több ezer jelentkezői közül választották ki Leát,

aki nemcsak tehetsége, hanem a külseje miatt is feltűnő jelenség.

A kisnövésű Lea ugyanis úgy tartja a hegedűt, mint más a csellót, és looper-pedálokkal teremti meg magának a többszólamos kíséretet.

Lea egyébként gyakran hívja fel a figyelmet a mozgáskorlátozottak kihívásokkal teli életére, és

persze a zenélés örömére is.

A Tiny Desk nem pusztán tehetségkutató, hanem az egyik legotthonosabb rádióstúdió Amerikában, ahol a sztárok is szívesen adnak koncertet Adele-től a The Cranberriesig.

Messi meccs közben kólintotta fejbe az egyik szurkolóthttp://www.life.hu/drlife/20160321-messi-fejbe-kolintotta-egyik-szurkolojat.htmlA mentő vitte kórházba az egyik szurkolót, miután a Barcelona argentin sztárja, Messi meccs közben véletlenül kirúgta a labdát a nézőtérre. Dr. LifeAFPTényleg rákot okozhat a wifi és a mobiltelefon?http://www.life.hu/drlife/20160309-noveli-a-rak-kockazatat-a-wifi-es-a-mobiltelefon.htmlEgy tudományos oldal munkatársai annak szerettek volna utánajárni, hogy valóban rákot okozhat-e a wifi és a mobiltelefon. Dr. LifeOrigoBrit kutatók szerint az öregség boldogsággal kecsegtethttp://www.life.hu/drlife/20160301-minel-oregebbek-vagyunk-annal-boldogabbak-leszunk.htmlA legtöbben a 70 éves kor közeledtével egyre boldogabbnak érzik magukat. Legalábbis ezt mutatta ki egy kutatás, ami 1946-ban kezdődött, és amelynek során több ezer csecsemőt vizsgáltak meg. Dr. Life--Nem szexelhet anélkül, hogy ne ugrana ki a csípőjehttp://www.life.hu/drlife/20160225-ehlers-danlos-szindromaban-szenved-a-fiatal-lany.htmlSzokatlanul hajlékony ízületek, nyúlékony bőr, sérülékeny szövetek, és törékeny csontok. A 19 éves lány egy ritka genetikai rendellenességben szenved, az Ehlers-Danlos-szindrómában. Dr. LifeOrigoMajdnem megölte egy tampon a fiatal lánythttp://www.life.hu/drlife/20160224-majdnem-a-toxikus-sokk-szindroma-olt-meg-egy-not.htmlA diáklány azt hitte, hogy csupán a stressz tünetei jelentkeztek nála, de kiderült, hogy toxikus sokk szindrómája van, amit egy 9 napja felrakott és elfelejtett tampon okozott. A végkimenetel halálos is lehetett volna. Dr. LifeThinkstockÍme az első európai Down-szindrómás férfi, aki diplomát szerzetthttp://www.life.hu/drlife/20160211-pablo-pineda-down-szindromas-es-lediplomazott.htmlPablo Pineda az első Down-szindrómás férfi, aki diplomát szerzett Európában, ráadásul az egyetemen nem kért semmilyen külön segítséget, ugyanúgy jegyzetelt és tanult, mint mások. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.