Kritizálói gyógyították ki étkezési zavarából az anorexiás modellt

Forrás: Facebook/Rachel Halsall -
étkezési zavar modell kommentelés kritika fogyás Facebook anorexia fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Alig 40 kilót nyomott Rachel Halsall, amikor néhány fehérneműs fényképe alá érkező komment után belátta: akár bele is halhat, ha így folytatja.
Forrás: Facebook/Rachel Halsall

Rachelt később iskolai orvosa diangosztizálta anorexiával, ő azonban ekkor még nem vette komolyan a betegségét: a kezelések után nem sokkal minden visszatért a régi kerékvágásba, és folytatta őrült fogyókúráját, amely mindössze néhány kocka csokiból vagy egy fél gofriból állt egyetlen nap.

A fiatal lány, hogy erősítse önbizalmát, boldogan mondott igent egyik fotós ismerősének, aki arra kérte őt, álljon neki modellt. Később az egyik ilyen fotózásáról készült képét Facebook oldalán is közzétette, a fotó alá érkező kommentek azonban nem kímélték az akkorra már alig 40 kilós lányt.

Forrás: Facebook/Rachel Halsall

Anorexia, a modellek legnagyobb ellensége

Az iszonyatos kór, amely nem kímél sem fiatalságot, sem szépséget, sem pedig karriert, a kifutók gazellatestű modelljeinek tucatjával végzett már. Az anorexia nervosa az egyik legádázabb pszichés betegség, mely az evészavar egyik fajtája. A Life.hu cikkéért kattints ide!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.