A macskák kakija dühkitörést okozhat a gazdinál

cica ürülék macska dühkitörés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy friss tanulmány szerint a tündéri kiscicák megnövelik a kockázatát annak, hogy agresszív dühkitöréseink legyenek.

A pszichológiában váltakozó explozív zavarnak (Intermittent Explosive Disorder, IED) nevezett viselkedés üsszefügg a macskák ürülékében megtalálható parazitával. Ráadásul aki gyakran kiakad,

annál nagyon valószínű, hogy toxoplazmózisa van.

Forrás: Thinkstock

A Toxoplasma gondii nevű parazita megváltoztatja az emberi agy kémiáját, és ez viselkedési problémákhoz vezethet.

Nem újkeletű ez a parazita, amely általában akkor fertőzi meg az embereket, ha a macskaalom takarítása után nem mosnak kezet.

Forrás: Thinkstock

A tanulmány arra is kitér, hogy a britek egyharmada megfertőződik az élete során, ám ez nem okoz gondot, mert az immunrendszerünk képes legyőzni, de vannak kivételek:

a terhes nők esetében vetélést is okozhat.

A toxoplazmózist egyébként korábbi tanulmányok más mentális betegségekkel is összefüggésbe hozták, többek közt a skizofréniával, a bipoláris zavarokkal és az öngyilkosságra való hajlammal - számolt be a Telegraph.

Marihuánatermesztő apácák harcolnak a fű legalizálásáérthttp://www.life.hu/drlife/20160330-marihuanatermeszto-apacak-harcolnak-a-fu-legalizalasaert.htmlTermesztik, szívják, eladják, és közben elmormolnak néhány imát. Ők a kannabisztermesztő apácák, akik mindezt bátran vállalják. A nővérek a gyógyászati fű tiltásáért hozott rendelet ellen tiltakoznak a Sisters Of The Valley nevezetű programjuk keretein belül. Dr. LifeOrigoKiderült, hogy mi Ashton Kutcher egyik rettegett ellenségehttp://www.life.hu/drlife/20160330-ashton-kutcher-es-mila-kunis-figyel-arra-hogy-egeszsegesen-etkezzen-a-lanyuk.htmlAshton Kutcher egy talk-showban mesélte el, hogy mit is hozott családjának a húsvéti nyuszi. Nagyon tévedsz, ha azt hiszed, hogy csokit, a színész ugyanis kifejtette: ő és felesége imádják a csokit, és pont ezért próbálják nagy ívben elkerülni. Dr. Life--A zene ad reményt az üvegcsontú nőnekhttp://www.life.hu/drlife/20160322-a-muveszet-ad-remenyt-az-uvegcsontu-nonek.htmlGaelynn Lea egy ritka örökletes betegségben, az úgynevezett üvegcsontúságban szenved, ami megakadályozta a normális növekedésben, ennek ellenére 20 éve hegedül, zenekarokban játszik, és kimondhatatlanul gyönyörű dalokat ír. Ezt mutatta meg a Tiny Desk koncerten. Dr. Life--Vért könnyezik a tinédzser, és nem tudják, hogy miérthttp://www.life.hu/drlife/20160311-a-lany-szemebol-es-a-fulebol-is-var-folyik.htmlLátszólag minden rendben van a 17 éves tinédzserrel, Marnie-Rae Harvey-val. Gyönyörű, élettel teli fiatal lány, ám van egy bökkenő. Vért könnyezik, az orvosoknak pedig fogalmuk sincs, arról, hogy miért. Dr. LifeOrigoMichael Douglast ismét megtámadta a rák?http://www.life.hu/drlife/20160310-michael-douglas-t-ismet-megtamadta-a-rak.htmlMichael Douglas nemrég azt állította, hogy felépült a gégerákból, a közvetlen környezete szerint azonban erről egyáltalán nincs szó, ők úgy tudják, már csak fél éve van hátra a színésznek. Dr. Life--Berki Krisztiánnak nem esett jól az újabb herevasaláshttp://www.life.hu/drlife/20160307-fajt-berki-krisztiannak-a-negyedik-herevasalasa.htmlBerki Krisztián tú lvan a negyedik herevasalásán is, ám ez a mostani nem sült el túl jól, ugyanis a tévés fájdalomra panaszkodott. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.